Бивш футболист на "Пирин" строи спортна база за милиони край Гоце Делчев!

08 Февруари 2018 | 16:11
0 коментара
Бизнес

Бившият футболист на "Пирин" Благоевград, понастоящем играч на третодивизионния Банско, Любомир Витанов изгражда спортна база край Гоце Делчев.

Базата ще бъде разположена върху 5478 квадратни метра земеделска земя от пета категория, неполивна, собственост на инвеститора. Парцелът се намира в местността Текето.

Целта е да се построи модерен спортен комплекс. Възможностите за финансиране са две – с европейски или собствени средства, уточни преди време инвеститорът. С построяването на базата ще има още една възможност за децата и младежите от общината да спортуват.

От община Гоце Делчев увериха, че подкрепят всяка подобна инициатива, която е свързана с подрастващите и с развитието на спорта.

 „Няма по-хубаво нещо от това младите хора да спортуват, защото спортът е преди всичко здраве. Спортът е и дисциплина, и каляване на характера”, увери кметът на общината – Владимир Москов.

Любомир Витанов е бивш футболист на Пирин Благоевград, Миньор Перник и Локомотив Пловдив, играл е и в Малта. В момента носи екипа на третодивизионния Банско.

Добавете Вашия коментар

TOP