Биволъ: Висши магистрати и главният секретар на МВР на купон при шефа на Божо - Козела в Поморие

22 Юни 2016 | 00:43
0 коментара
Общество
Биволъ: Висши магистрати и главният секретар на МВР на купон при шефа на Божо - Козела в Поморие

Броени дни преди наркобитката в Слънчев Бряг между бандите на Димитър Желязков (Митьо Очите) и Божидар Кузманов (Божо Кравата или Козела), частно парти събира в ресторант-клуб „24“ в Поморие висши магистрати, полицаи, държавни служители и бизнесмени. Сред присъстващите са шефът на Етичната комисия на ВСС Ясен Тодоров и главният секретар на МВРГеорги Костов. Празненството, което се е състояло на 3 юни вечерта, е организирано от новия районен прокурор на Несебър Радост Бошнакова по повод нейното скорошно повишение. Бошнакова минава пред местните магистрати като приближена на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов и Главния секретар на МВР Георги Костов. Видните гости са охранявани от НСО, полицаи и… в сянка вероятно мутрите на Козела. Кои и колко са би трябвало да установи само независимо разследване, но такова в България е невъзможно да бъде проведено, както ще стане ясно от изнесените факти.

Административния ръководител на Районна Прокуратура - Несебър Радост Бошнакова. Снимка: личен профил във Facebook.

Административният ръководител на Районна Прокуратура – Несебър Радост Бошнакова. Снимка: личен профил във Facebook където тя присъства като shanelmodemoiselle

Няколко дни по-късно същите мутри ще влязат в кръвопролитна престрелка в оживено от чужди туристи заведение с „колегите“ си от групата на Митьо Очите. Според Премиера Борисов в „махленска свада и спор за паркомясто“. Тази опорна точка обаче днес беше опровергана от самия Главен Прокурор Сотир Цацаров чрез изявления в медиите, че става въпрос за „наркомясто“ и е възможно съучастие на служители на МВР в мафиотските схеми в курорта. Цацаров призна, че мафиотската стрелба е заради спор за територия за престъпна дейност.

Въпросът е кого или какво прикрива Борисов с първоначалната си трактовка за стрелбата на месо в туристическия курорт. Версията за некомпетентност или неосведоменост от страна на бившия охранител и Гл. секретар на МВР се оказва твърде неубедителна.

Така всъщност шефът на Главна прокуратура пръв и единствен до момента потвърди косвено публикацията на Биволъ отпреди няколко дни за евентуално съучастие на полицаи и наркодилъри в Слънчев бряг и за тежка война на мафиотски структури за влияние. Всички български медии до момента не посмяха да гъкнат и да споменат нищо по повод разкритията на Биволъ.

Шанел Модмоазел кани при авера на Бай Миле

Новият Районен Прокурор на Несебър Бошнакова, която отговаря за правоохраняването в мафиотския анклав се представя във Facebook с неграмотно преписано от френски shanelmodemoiselle (вероятно е имала предвид парфюма Coco Mademoiselle на Chanel?). Бошнакова е разпратила покани на десетки колеги и големци за сбирката в ресторанта, който е на Пламен Петков – Помориеца.

Харесва ли Ви статията?
Само срещу няколко лева месечно можете да гарантирате съществуването на независима разследваща журналистика.
Кликнете тук и станете абонат на Биволъ с Данъкъ "Биволъ"!

 
Ресторант 24 в Поморие е в сграда на фирма Хоризонт АД, която е съсобственост на Пламен Петков и съпругата му (80%) и Община Поморие (20%)

Ресторант 24 в Поморие е в сграда собственост на фирма „Хоризонт“ АД, която е съсобственост на Пламен Петков и съпругата му. Малък дял във фирмата има и Община Поморие.

Петков е бил приближен на покойния СИК-аджийски бос Бай Миле, а впоследствие и съдружник на вдовицата му –  Силвия Панагонова. Двамата влизат в конфликт за имоти и бизнес интереси в Слънчев бряг. През 2013 г. спорът им придоби измерения на зрелищна гангстерска война, която спечели зловеща международна известност, защото се разгоря отново пред ужасени чужденци в разгара на летния сезон.

Именно Петков се явява началник на Божидар Кузманов – Кравата и ударната му бригада. След стрелбата в Слънчев Бряг Петков  е изчезнал и вероятно в момента не е в България, споделят негови познати. Но на 3 юни той посреща и обгрижва гостите на ресторанта, където пируват висшите държавни служители и магистрати. Хора от обкръжението на Очите разказват, че първоначалния вариант за фаталната смъртоносна мафиотска среща е бил именно поморийския ресторант, но той е бил отхвърлен.

Биволъ изпрати предварително въпроси до МВР и Прокуратурата, дали висши кадри на МВР и магистрати са участвали в това събитие на 3 юни. До момента този факт не е отречен от нито една институция. Мълчанието на нашите въпроси е красноречиво. При всички случаи обаче провеждането на подобни „мероприятия“ разкриват Мутро-олигархичния модел на управление в България

Главният секретар на МВР Георги Костов. Снимка ©Любима Калпачка, Дарик - Благоевград

Главният секретар на МВР Георги Костов. Снимка ©Любима Калпачка, Дарик – Благоевград

Прокуратурата и МВР крият преписките за съучастие на полицаи в наркотрафик

Няма отговор и на въпросите, които Биволъ зададе на МВР и Прокуратурата относно преписките, с които районни полицаи от Несебър са сигнализирали за съучастие на техни колеги в наркотрафик като дилъри и закрилници на хората на Митьо Очите. Биволъ единствен засега публикува разследване за тези данни, което може да се прочете тук.

Тези събития са от края на миналия сезон в курорта Слънчев бряг. Медията има подробна оперативна информация от вътрешни източници за крупни престъпления, която предоставяме с оглед огромния обществен интерес. Въпреки докладните и заведените прокурорски преписки и до ден днешен няма образувано наказателно преследване срещу полицаи от Несебър за държане или разпространение на наркотици, както и на съучастие с ОПГ . И това е най-категоричното доказателство, че над дистрибуцията на дрога в „царството на порока“ Слънчев бряг има властови чадър, както и да се кълне министърът на вътрешните работи Бъчварова.

В началото на септември миналата година полицай Иван Ахелойския приема смяната от полицай Величко Чернев. В колата обаче открива до седалката разфасовки с тежък наркотик – „бело“. Ахелойския подава докладна. Заведена е преписка с номер 304-Р-20024 / 9 септември 2015 по описа на Районно управление „Полиция“ в Несебър. Преписката отлежава три месеца след което е изпратена в Районна прокуратура с изх. номер на РПУ 251-000-27465 / 1 декември 2015. От Районна прокуратура е препратена в Окръжна прокуратура в Бургас, която разпорежда проверка към Инспектората на ОДМВР-Бургас. Резултатът от проверката е покриване на огромния скандал.

Кокаин „с връх“ в тоалетната на РПУ

Месец и половина по-рано, в разгара на туристическия сезон, полицаи арестуват по сигнал няколко души с африкански произход, които са наети да работят като викачи пред заведенията в Слънчев бряг. Сигналът е, че те са разпространители на наркотици и работят за Митьо Очите. При ареста обаче те не са обискирани както е задължително, според полицейските правила. И това е направено явно съвсем умишлено от полицаите, за да се прикрие престъплението.

След като африканците са отведени в ареста на РПУ дрогата се извърля в тоалетната на полицейското управление. Малко по-късно наркодилърите са освободени, защото улики протоколирани няма.

Дрогата обаче е такова количество, че не успява да се разтвори в тоалетната чиния и прави купчина с връх, която е открита от следващата смяна в районното. Полицаите подават рапорт и е заведена преписка с номер 304-Р-15211 / 22.07.2015. Тази преписка отлежава дори по-дълго от следващата, която е от септември. Тя попада в прокуратурата чак на 17 февруари 2016, където е изпратена преименувана на ЗМ-304-43. Не е ясно защо и двете преписки за държане на наркотици са заведени първоначално под буквата Р, а не с буквите ЗМ, както се обозначават тежките престъпления.

Съдбата на преписката за дрогата в полицейската тоалетна е абсурдна. От Несебърската прокуратура тя е препратена на областната дирекция на МВР в Бургас, която пък я изпраща… в инспекцията на Районно Управление Полиция в Несебър. С други думи – проверяваните трябва да се самопроверят.

Дали нашествието на висши прокурори в Бургас, предвождано лично от Сотир Цацаров и Министър Бъчварова ще провери тези факти е информация, която ще следим с най-голямо внимание. Така или иначе отговори трябва да бъдат получени, защото след като МВР и Прокуратурата отказаха да отговарят на журналистическите въпроси, Биволъ ги сезира със запитвания по ЗДОИ.

Ясен Тодоров, шеф на Етичната комисия във ВСС трябва да проверява записите, в които е уличен в груби нарушения на етиката на магистратите.

Ясен Тодоров, шеф на Етичната комисия във ВСС.

Колкото до шефа на Етичната комисия във ВСС Ясен Тодоров, съпругата му вече може да е съвсем сигурна, че не е „смотаняк“. Все пак го канят при каймака на обществото, който се състои от висши полицаи, прокурори и лица свързани с трибуквените групировки на прехода.

Добавете Вашия коментар

TOP