Бюлетините за местния вот на 27 октомври пристигнаха в Благоевград

18 Октомври 2019 | 13:00
0 коментара
Политика

Бюлетините за изборите на 27 октомври за общински съветници и кметове пристигнаха в Благоевград.

Представители от всички 14-ет общински избирателни комисия придружиха от печатницата в столицата до Благоевград камиона, натоварен с изборните книжа за цялата Благоевградска област.Това бе направено при спеицална организация, строга охрана и засилени мерки за сигурност.

Изборинте книжа  ще се съхраняват в специално проверено и подготвено за случая хале на територията на Митница-Югозападна. “Това е държавна институция, степента на охрана в нея е изключително голяма с рестриктивен достъп, а и логистично – мястото е много удобно“ – коментира областният управител Бисер Михайлов.

Той поясни,  че бюлетините тежат 12 тона.  Осигурен е необходимият брой и резерв от 10% за обезпечаването на изборния процес. Областинят управител подчерта доброто взаимодействие с органите на МВР и с общинските адмиинстрации.

През следващата седмица, по специален график и мерки за сигурност, изборните книжа  ще бъдат доставени в общините на Благоевграскска област.

От 14.00 днес в зала „22 септември“ в Благоевград, представители на Централната избирателна комисия ще имат среща с членовете на общкинскките избирателни комисии от областта, а от 17.30 часа започва второто обучение на членовете на секционните избирателни комисии в община Благовеград./Благоевград нюз/

Добавете Вашия коментар

TOP