Бирената в Благоевград си прокарва частна улица, местят с 45 м спирката пред КАТ

26 Юни 2020 | 17:59
0 коментара
Общество

Благоевградската пивоварна „Карлсберг България“ ЕАД започна процедура по събиране на разрешителни, за да си прокара частна улица от централния благоевградски булевард „Св. Димитър Солунски“ до собствената производствена база в Промишлената зона на града. Това ще наложи изместване на първата автобусна спирка след „Струмско“ на най-натоварената градска автобусна линия № 2, която свързва квартала с гарата, центъра на града и жк Еленово“. При прекарване на исканата улица спирката на западната лента на бул. „Св. Димитър Солунски“ пред КАТ трябва да бъде изместена с 45 метра в посока спирка Бирената.

Съгласно представената в МОСВ документация за частната улица вече има проект на ПУП, изработен въз основа на Заповед № 1083/19.09.2019 г. на бившия зам. кмет на Благоевград Иво Николов, който по това време заместваше излезлия в предизборна кампания градоначалник Атанас Камбитов.

Според проектантите новата улица ще облекчи трафика на западното платно на бул. „Св. Димитър Солунски“. За да бъде разкрита тя обаче, трябва първо да бъдат изместени съществуващите кабели средно и ниско напрежение, преминаващи през зелената ивица между булеварда и локалното платно, да бъде изградена и нова канална система от РVС тръби в западния край на новото пътно платно.
С проекта не се налага промяна на съществуващата канална мрежа на БТК и главния водопроводен клон, преминаващи по бул. „Св. Димитър Солунски“.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP