Бил Гейтс: Криптовалутите причиняват смърт

04 Март 2018 | 08:33
0 коментара
Общество

Бил Гейтс изглежда също не е сред почитателите на криптовалутите. В редовния си разговор с потребители в Reddit, Гейтс обяви, че виртуалните пари вече са "причинили смърт по доста директен начин", съобщава онлайн изданието BusinessInsider.

Според Гейтс анонимността на криптовалутите не е добра идея. По този начин е по-трудно за институциите да идентифицират престъпна дейност като укриване на данъци, пране на пари и финансиране на тероризъм.

Всичко това води и до необратими последици. "В момента криптовалутите се използват за купуване на какво ли не, включително наркотици. Това е рядка технология, която вече е причинила смърт по доста директен начин. Мисля, че спекулативната вълна около т.нар. ICO и криптовалутите е много рискована за хората, които са се присъединили", допълва Гейтс. Той изтъква, че при традиционните пари и преводи изискват физическо присъствие, което усложнява даването на пари за откупи, покупка на опасни химикали или експлозиви.

Извън темата за криптовалутите, Гейтс казва, че има няколко основни цели в момента. За благотворителната си дейност, основна цел да да се намали детската смъртност, да се подобри изхранването на бедните райони и справяне с детския паралич. От гледна точка на иновациите, Гейтс има за основни цели да се направи голям пробив в енергетиката и да се осъвремени образованието. Личните му цели пък са да подготви децата си за колеж и да подобри играта си на тенис.

Vesti.bg.

Добавете Вашия коментар

TOP