Бижутера: Нямаме национален отбор, защото футболистите са слаби

26 Януари 2016 | 06:33
0 коментара
Спорт
Бижутера: Нямаме национален отбор, защото футболистите са слаби

Бившият футболист и спортен директор на „Левски” Христо Йовов коментира слабото представяне на националния отбор и идеята на БФС за създаване на Висша лига.

"Българският футболен съюз не е виновен за лошото представяне на националния ни отбор. Може да ги упрекнем единствено за прекалено честата смяна на треньори. Най-сетне някой трябва да излезе и да каже какви са реалните възможности и цели пред този тим, не да очакваме всеки път класиране за голям форум, а след две загуби да правим трагедии, заяви той в предаването „Зона Спорт" по Ринг.

- Реално футболистите ни са слаби. Или са резерви, или пък изобщо не играят във водещите първенства. Това е най-големият проблем. Когато не са в игрова форма, няма как да са на високо ниво и с националната.

Нова Висша лига ми звучи страшно. Какви ще са критериите? Аз като отговорник за спорта в Своге мога ли да поискам да играя в „А“ група? Или, ако се явят 50 отбора-кандидати. За мен това е прах в очите, мога и да греша. Трябва да се определят някакви критерии. Банкова гаранция, взимаш стадиона, осветлението и правиш отбор. Моят съвет е да се намери начин, в който да се мисли за бъдещето и тази програма да даде някакъв резултат до 10 години.

По тази логика „Левски” купува 10 футболисти по 10 милиона, натрупва дългове, после отново го връщат във Висшата лига.”

Добавете Вашия коментар

TOP