БГ морето: 16.90 лв. за порция миди, но безплатни чадъри и шезлонги

15 Юли 2020 | 18:17
0 коментара
Любопитно

Безплатни шезлонги и чадъри предоставят на летуващите на "Каваци".

На този лукс може да се наслади всеки един, стига да успее да отиде по-рано на плаж и да завземе места.

Сервитьори от близките заведения обслужват всички, възползвали се от услугата. Усмивки, блага реч и добро отношение - това са три от нещата, на които народът може още да се наслади.

Разбира се, не се разрешават напитки и храна, внесени "от вън", като за това съблюдават няколко батки, които любезно правят забележки.

Иначе цените съвсем не са народни от заведенията, но няма безплатен обяд, както се казва.

В един момент може да се окаже, че безплатният чадър и два шезлонга се заплащат неусетно в диапазона 80-100 лева!

Порция миди от около 400 грама струва 16.90 лева, а биричката - кенче, се заплаща по 5 кинта. Сандвич 13 лева, а пържените картофки - 7. Ако искаш!

Но пък за сметка на това плажът на "Каваци" и съседният на "Смокиня" са пълни с народ, както и с автомобили на паркингите, които се заплащат по 10 лева на ден.

Хората се наслаждават на горещото време, силното слънце и необичайно бурното море за сезона. Постоянен червен флаг забранява влизането във водата в последните няколко дни, а силното вълнение, което в голяма част от денонощието е и мъртво, залива пясъчната ивица до втора линия.

Понякога хората са изненадани, тъй като водата залива директно хавлиите им, на които често са оставени мобилните им телефони или книгата за разпускане./лупа бг/

Добавете Вашия коментар

TOP