БФС затвори очи за изцепките на Каранга, но наказа Пирин с 1300 лв. глоба

13 Март 2018 | 18:27
0 коментара
Спорт

Дисциплинарната комисия към Българският футболен съюз подмина изцепките на нападателя на ЦСКА-София Фернандо Каранга в мача срещу Пирин в Благоевград. Очакваше се днес БФС да разгледат случая, но предвид информацията от официалния сайт, където днес публикуваха наказанията на футболисти, треньори и клубове, случаят с южноамериканският голмайстор не се споменава. За сметка на това ОФК „Пирин“ Благоевград е наказан с две глоби – 300 лв. за нерегламентирано използване на факли и димки, и 1000 лв. за хвърлени предмети. ЦСКА-София пък получи глоба от 2000 лв. за хвърлени бомбички.

Припомняме, че Каранга се изцепи сериозно малко след като реализира победното попадение в последната минути при гостуването на Пирин в Благоевград. Бразилецът се разписа, след което отиде да се радва на оградата при гостуващата агитка.

Каранга вече имаше един жълт картон, на няколко пъти му бе спестен втори, но главният съдия Георги Димитров прецени, че не заслужава втори жълт картон.

Не така обаче бе само минута по-късно. Малко преди подновяване на играта Каранга си позволи жест с ръка, насочен към публиката на "орлетата", че ще им пререже гърлата. Съдията се направи, че не видял или се уплаши, че при картон южноамериканецът ще е аут за дербито с Левски и не му вдигна дори картон с жълт цвят.

Добавете Вашия коментар

TOP