БФС показа шарена топка за новото първенство

07 юни 2019 | 23:18
0 коментара
БФС показа шарена топка за новото първенство

За четвърта поредна година продължава успешното сътрудничество между Българския футболен съюз, Министерството на младежта и спорта и Българския спортен тотализатор, което по традиция ще бъде подчертано чрез подсигуряването на футболни топки за отборите от Първа и Втора професионална лига.

През новия сезон елитните състави у нас ще играят с истински футболен шедьовър - Adidas Conext 19, вдъхновена от топката Tricolore, с която Франция стигна до световната титла през 1998 година. Топките за отборите от Първа лига са осигурени със средства на БСТ. Клубовете от Втора лига ще се радват на достойнствата на топката Nike Merlin благодарение на помощта от страна на БФС.


Представянето на официалната топка за новата футболна кампания ще се състои на 12 юни (сряда) от 11:30 часа в Амфитеатралната зала на Национална футболна база "Бояна" и ще бъде уважено от президента на футболната централа Борислав Михайлов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и изпълнителния директор на спортния тотализатор Дамян Дамянов.

То ще бъде предшествано от награждаване на отличниците през последния сезон в елитните юношески групи до 15, до 17 и до 19 години.
Непосредствено след церемонията ще бъде изтеглен и жребият за новата кампания в професионалния ни футбол, съответно Първа и Втора лига.Пирин спорт


Добавете Вашия коментар!