Безплатни прегледи за катаракта и глаукома ще се проведат в Сандански

16 Юни 2015 | 20:10
0 коментара
Общество
Безплатни прегледи за катаракта и глаукома ще се проведат в Сандански

Безплатни прегледи за катаракта и глаукома ще се проведат в Сандански

Прегледите са част от национална кампания за борба с двете най-често срещани очни заболявания

Безплатни прегледи за катаракта и глаукома ще се проведат в Сандански. Те са част от национална кампания за борба с двете най-често срещани очни заболявания, която се провежда със съдействието на офталмолози от цялата страна. Кампанията е подкрепена от Пациентска организация „Глаукома“ , медиен партньор е вестник „Трета възраст“.

В Сандански в инициативата участват офталмолозите от МБАЛ „Свети Врач“ д-р Бистра Йосифова и д-р Виолета Разсипийска. Те се отзовават не за първи път.По тяхна инициатива в града са проведени няколко информационни срещи, лекции и безплатни училища по катаракта, с цел информираност на пациентите.

Кампанията е насочена към хората около и над 50-годишна възраст, тъй като те попадат в рискова група. Целта е те да научат повече за двете заболявания, тъй като те са причина номер едно за слепота сред възрастното население.

Кампанията стартира на 19 юни т.г., петък, с информационна среща-беседа, която ще започне от 18.30 ч. в конферентната зала на хотел „Св. Никола“ в Сандански. По време на срещата ще бъдат разяснени причините за заболяванията, симптомите и начините за лечение. Всеки посетител ще получи талон за безплатен скрийнинг, срещу който ще може след предварително записване да бъде прегледан впоследствие за двете заболявания. На срещата ще бъдат обявени и датите на безплатните прегледи. Те ще се осъществяват от офталмолозите само срещу представяне на този талон.

Добавете Вашия коментар

TOP