Бербатов вече официално е треньор

24 Януари 2020 | 17:46
1 коментара
Спорт

Осем доскорошни играчи със солиден опит в родния елит получиха треньорските си дипломи за завършен лиценз "УЕФА – А".

Сред изкаралите курса бе и рекордьорът по голове за националния тим Димитър Бербатов, но той не успя да дойде, за да вземе дипломата си лично поради ангажимент в чужбина. 

Той бе извинен от професор Лъчезар Димитров. На церемонията не успяха да дойдат Мартин Петров, както и братята Даниел и Георги Пееви.

Там обаче бе рекордьорът по мачове в родния елит - Георги Илиев, който приключи състезателната си кариера само преди месец.

"Засега не се виждам на пейката като треньор, но ще видим какво ще покаже бъдещето. Има малка носталгия, но това си е време за почивка. Едва 30 дни съм извън терена. Може би наистина в треньорството е бъдещето ми. А кой е отборът, който бих искал да водя? Може би „Локомотив“ (Пловдив)", сподели Илиев.

Освен него на церемонията присъстваха Захари Сираков, Иван Цветков, Янко Вълканов, Дарко Савич, Румен Трифонов, Росен Крумов и Кирил Метков. Дипломите им бяха връчени от президента на БФС Михаил Касабов и професор Лъчезар Димитров.

"Пожелавам ви успех в треньорската професия. Искрено се надявам да успеете да изградите и да подготвите много талантливи млади футболисти, които след време да поемат по вашия път", заяви Касабов в приветственото си слово към дипломантите.

Четвъртото издание на учебния курс, разработен специално за футболисти с принос към българския футбол, продължи година и половина и включваше 14 учебни семестъра, както и практически занимания. Освен изтъкнати родни специалисти, в учебния процес участие взеха и двама чуждестранни лектори - Боб Броуайс и Петер Щтрайдер. По време на следването си, курсистите преминаха теоретична и практическа подготовка в дисциплините футбол, анатомия, спортна медицина, психология и теория на спортната тренировка.

"Това беше един специален курс, който беше Б+А лиценз за 18 месеца с включени практики. Групата беше доста мотивирана и стриктна в работата си, а също така всички успяха да покрият критериите за активно участие. Това е четвърти подобен курс, а вече има 383 човека с "А" лиценз" , коментира професор Лъчезар Димитров.

Добавени коментари

Гацо Бацов от Бацова маала публикува:
24 Януари 2020 | 18:06
А аз си го преместих от единия в другия крачол...

Добавете Вашия коментар

TOP