Бербатов награди талантлива тенисистка

23 Декември 2018 | 07:58
0 коментара
Спорт

Талантливата българска тенисистка Росица Денчева получи специалната статуетка лично от Димитър Бербатов. През месец май 2018 г., когато беше тържествената церемония Х Годишни награди „Успелите деца на България“ и се награждаваха лауреатите на Фондация “Димитър Бербатов”, Роси отново бе на състезание. „На кое място завърши?“, попита Бербатов малката тенисистка, докато си говореха за тренировки, турнири и защо не е била на церемонията. „На първо“, отговори скромно малката шампионка. Тогава Росица Денчева спечели международния турнир за деца до 12 години Diamond Cup в Румъния.

Шест месеца по-късно, преди последната за годината тренировка в София и преди заминаването за родния Плевен за коледните празници, Роси гостува в офиса на фондацията, където й бе връчена статуетката на най-добрите. Не на сцена и не пред всички, но пак лично от Димитър Бербатов. И в присъствието на един от най-важните хора до нея – треньорът на малките национали Даниел Ангелов.

Роси се разписа на новото табло на талантите на Фондация “Димитър Бербатов”. Тя си избра мястото между имената на Димитър Бербатов и Димитър Кузманов – друга тенис звезда, лауреат на фондацията. При прибирането си в България наскоро и Мико гостува в офиса на фондацията и остави своя автограф на таблото на талантите. 11-годишната плевенчанка стана лауреат на Голямата награда 2017 в категория. „Спорт“, I-IV клас за сериозните си постижения: през 2017 г. Тогава тя участва успешно във всички държавни първенства и в три международни турнира. Младата българска тенис надежда е първа ракета на националния отбор на България за нейната възраст. През 2017 г. спечели най-силния турнир в света за деца до 10 години – “Смирква Боул” в Хърватия, турнир е с ранг на световно първенство. Освен на сингъл там Роси стана шампион и на двойки.

Веднага след срещата с Димитър Бербатов Роси се върна на корта за последната си тренировка в София за 2018 г., преди да се прибере в Плевен за Коледа. Но дори по празниците в родния си град тя продължава заниманията си. В началото на 2019 г. Роси заминава за европейско първенство. А Фондация „Димитър Бербатов“ вече очаква и номинацията й за постиженията през 2018 година.Пирин спорт

Добавете Вашия коментар

TOP