Бербатов дебютира в Индия, тимът му с равен срещу шампиона

18 Ноември 2017 | 07:08
0 коментара
Спорт

Димитър Бербатов дебютира в индийската Суперлига с екипа на Керала Бластърс. В първия мач тимът бе домакин на препълнения стадион с капацитет почти 40 000 места. Преди двубоя организаторите създадоха неповторима атмосфера с няколкоминутно светлинно шоу. Музика и ефекти добавиха допълнително блясък на събитието, част от което бяха и популярни лица от шоубизнеса.

Бербатов излезе титуляр с №9 за Керала и игра като нападател въпреки първоначалните очаквания да действа от по-задна позиция. Най-близо до него в атака бе канадецът Йън Хюм. Първото полувреме не предложи кой знае колко голови положения. Въпреки това в 13-ата минута вратарят на Керала изби удар на противник, останал сам срещу него. Бербатов участва в няколко атаки, но нямаше завършващ удар.

През второто полувреме гостите от Колката удариха греда и не успяха да реализират при добавката. След това нападател изпусна страхотен шанс от пет метра. Буквално в последните секунди Бербатов получи първа сериозна възможност да затрудни вратаря на гостите. Българинът стреля с глава след изпълнение на корнер, топката тупна пред стража и за малко да го изненада, но не се стигна до попадение.

БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP