Клип, в който мъж изгаси цигара на бензиностанция край София с пожарогасител, стана хит в социалните мрежи. Споделян е хиляди пъти, не само в България, но и в чужбина. Вижте какво става след това в друг клип - горе, заснет от свидетел на събитията - младежът с цигарата никак не е доволен.

Видеото е качено във „Фейсбук” от Христо Димитров, бивш служител на бензиностанция, която се намира на Южната дъга на Околовръстния път на София. Новината от България стана водеща и в сайта „Машабъл” (Mashable), който сред най-големите в света за информация от дигиталните медии и има милиони потребители.

В клипа се вижда, как автомобил марка „Опел” с пернишка регистрация и двама младежи спира до бензиновата колонка.

Спътникът на шофьора излиза от колата и невъзмутимо пуши цигара. Това става на по-малко от метър от бензиновата колонка.

За кратко кадрите показват как младежът спори с някого извън обхвата на камерата. Това е Христо Димитров, който помолил излезлият от колата да загаси цигарата. В отговор обаче получил обиди и закани за разправа.

Тогава Димитров спокойно се приближава, изважда пожарогасител и напръсква младежа, цигарата и автомобила.

Вратата на колата е отворена, така че пяната влиза във вътрешността ѝ и принуждава и шофьора да излезе.

Клипът има стотици хиляди гледания на различни платформи в интернет, като само в във „Фейсбук” е споделян хиляди пъти. Много от потребителите поздравяват Христо Димитров за смелата постъпка. 

От веригата бензиностанции също обърнали внимание на решителните действия. Христо Димитров посочва, че получил LED телевизор, а изпълнителният директор лично му благодарил.

източник:Vesti.bg.