Белица развива туризма с нов европейски проект

13 Октомври 2019 | 17:10
0 коментара
Бизнес

Първа визита – Мониторинг се проведе на 07.10.2019 г. в сградата на Съвместен секретариат – главен офис Кюстендил, по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Северна Македония – ИНТЕРРЕГ- ИПА ССI 2014TC16I5CB006 в изпълнение на стартиралия 

Проект „Културен мост през вековете“ по Програмата за трансгранично сътрудничество България-Северна Македония изпълнява община Белица. Тя е водещ партньор, другият участник е Центърът за развитие на Източния район за планиране в град Щип. Целта на дейностите е да се повиши туристическият потенциал на региона чрез инициативи за сътрудничество за по-добро опазване и устойчиво използване на природното и културно наследство. Ще се направи социализация на туристически обекти и те ще станат подходящи за посещение, ще се популяризират туристически атракции от различен тип, ще се повиши качеството на туристическата информация и услуги. Ще има по-голямо  сътрудничество на всички нива в сферата на културата и туризма между местните власти и бизнеса.

Стратегията за реализация на проекта се основава на взаимен стратегически подход за въвеждане на културното наследство и популяризиране на културните традиции, което ще доведе до създаване на условия за развитие на туристическите дестинации чрез използване на запазено културно наследство.

Укрепването на конкурентоспособността на туризма в европейските фондове е една от идентифицираните възможности за развитие на туризма и по този начин ще увеличи потенциала за растеж на икономиката на региона.

Стойността на проекта е 406 222,44 евро, а изпълнението му е в рамките на две календарни години.

Добавете Вашия коментар

TOP