Белица празнува с гости от България, Молдова и Северна Македония

28 Юли 2019 | 19:04
1 коментара
Култура

Третото издание на празника „С любов и вяра в общите ценности” в град Банско ще се проведе на седми септември.

Събитието е под патронажа на общинския кмет Радослав Ревански и е посветено на 50 години от създаването на града.

Вече има направени заявки за участие на самодейни творчески колективи от Република Молдова, Република Северна Македония и България.

Дефиле на всички участници ще има в 13.00 часа, то ще започне от автогарата в Белица и ще премина по улиците „Димо Хаджидимов“ и „Владимир Поптомов“, за да стигне до сцената в центъра на града. Дефилиращите състави ще са облечени в автентични костюми и ще носят плакат с който да се представят. Заявки за участие в културната програма на празника могат да се изпращат най-късно до 20 август.

Целта на празника е да даде поле за изява на фолклорни състави и изпълнители от България и различни държави, които да покажат богатството на своя фолклор, да съхрани и популяризира българското народно творчество и да покаже неговото достойно място сред другите народи. Участниците ще представят модела на мирно съжителство на етнически и религиозно разнообразни общности, който да се мултиплицира на национално и световно ниво. Друга цел е стимулирането на българския туризъм, както и насърчаването на предприемаческия дух в развитието на туризма в Белица.

Организационният комитет си запазва правото да фотографира, филмира, записва изпълненията на участниците с цел създаване на архив и реклама на празника, без да плаща права и обезщетения. Организаторите осигуряват за всички състави плакет и грамота за участие.

В деня на събитието Фондация „Четири лапи” организира безплатно посещение на Парка за мечки край Белица за всички участници в дневната програма. Участниците в празника сами си осигуряват музикалния съпровод. Те имат право на изява на сцената в рамките на 15 мин.

Добавени коментари

Много интересно публикува:
28 Юли 2019 | 23:04
"С любов и вяра в общите ценности" на Икономов и Мацурев в гр. БАНСКО?! До седми септември тия двамата крадци не трябва да са на територията на града.А вие в Белица си пейте и танцувайте до зори!

Добавете Вашия коментар

TOP