Белица кани на юбилеен зимен празник в Семково

14 януари 2020 | 14:22
1 коментара
Белица кани на юбилеен зимен празник в Семково

За пета поредна година зимният празник „Белица-Семково 2020” ще събере хиляди любители на планината от цялата страна в курорта Семково.

Рила планина ще се оживи от много настроение, игри, състезания и позитивни емоции.

Събитието, което набира все по-голяма популярност, ще е на 8 февруари, то се организира и провежда под патронажа на кмета на община Белица – Радослав Ревански.

За почитателите на българската народна песен ще пеят сестрите Мария и Магдалена Филатови.

Със своето откровение „ Без любов не се живее“, с прекрасната мелодия на Македонския край и с Танцова група „Накит“ сестри Филатови ще завладеят сърцата на млади и стари.

Кукери със страшни маски ще прогонят злите духове от първия планински курорт в България – Семково, ще танцуват за късмет, плодородие и благоденствие. Ансамбълът за народни песни и танци при Народно читалище „Георги Тодоров 1885“-Белица пък ще представи местния и пирински фолклор.

Любителите на ски спорта ще имат възможност отново да се състезават в организирания ски слалом.

За учащата се младеж във всички училища от общината вече стартираха конкурсите за есе и рисунка, посветени на именития планински курорт, темата е „Семково през погледа ми“. Творбите на младите таланти ще се приемат до 31 януари в НЧ „Георги Тодоров 1885”. В конкурса за есе право на участие имат ученици от VIII до XII клас.

В конкурса за рисунка могат да участват учениците от V до VII клас. За първите места в конкурсите за есе и рисунка Община Белица е осигурила атрактивни награди .Участниците в ски слалома ще се борят също за награди.


Ок публикува:
20 януари 2020 | 20:41
Трябва кмета да си вземе един кукер постоянно с него, да прогони злите духове, които са го обладали. Въпреки, че той в действителност изглежда като кукер, плашило.

Добавете Вашия коментар!