Белица и Македонска Каменица с нови общи проекти

20 Януари 2018 | 07:30
0 коментара
Общество

Общините Белица и Македонска Каменица ще надграждат дългогодишните си приятелски отношения с нови проекти.

Кметът Радослав Ревански посрещна делегация от съседна Македония, водена от Соня Стаменкова, градоначалник на македонската община. Сред гостите бе и Драгица Здравева, директор на  Центъра  за развитие  на Източен планински район в Република Македония.

На работната среща градоначалниците на двете трансгранични общини договориха няколко партньорски проекта, с които да кандидатстват в партньорство по втората покана на Програмата Интеррег-ИПП за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Македония 2014-2020. При обсъждане на проектните идеи управниците договориха проекти, които са от огромно значение за жителите в двете общини в областта на инфраструктурата, образованието и културата.

Утвърдиха се насоките и правомощията при представяне на проектните инициативи през март 2018 година. Двете страни споделиха задоволството си от успешно реализираните минали съвместни проекти, създадените приятелски и партньорски отношения, обсъдиха и настоящия проект „Възстановяване на обекти с историческо и културно значение и запазване на материалното и нематериално културно наследство в Белица и Македонска Каменица“, свързан с ремонт на старата и красива сграда на Читалище "Георги Тодоров - 1885", осигуряване на необходимото оборудване за филмови прожекции и други възможности за визуално представяне на информация за културното наследство на Македонска Каменица и региона в Културен информационен център "Романса".Кмета.бг

Добавете Вашия коментар

TOP