Белица и Македонска Каменица надграждат приятелските си отношения с нови проекти

18 Януари 2018 | 15:03
0 коментара
Общество

На 17 януари,  кметът на община Белица Радослав Ревански посрещна делегация от Република Македония в лицето на новия кмет, госпожа Соня Стаменкова, градоначалник на община Македонска Каменица,  госпожа Драгица Здравева, директор на  Центъра  за развитие  на Източен планински район в Република Македония и Миран Митревски, председател на екологично дружество „Здравец 2002“ и администратор в отдел за правни и общи дейности  в община Македонска Каменица.

На работната среща градоначалниците на двете трансгранични общини договориха няколко партньорски проекта с които двете общини ще кандидатстват в партньорство по втората покана на Програмата Интеррег – ИПП за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Македония 2014-2020 . При обсъждане на проектните идеи,  градоначалниците договориха проекти, които са  от огромно значение за жителите в двете общини в областта на инфраструктурата, образованието и културата.

Работната среща между градоначалниците и техните екипи  премина ползотворно, в приятелска атмосфера и взаимно уважение. Утвърдиха се насоките и правомощията при представяне на проектните инициативи през м. март 2018 година. Споделиха задоволството си от успешно реализираните минали съвместни проекти, създадените приятелски и партньорски отношения, обсъдиха и  настоящия проект „Възстановяване на обекти с историческо и културно значение и запазване на материалното и нематериално културно наследство в Белица и Македонска Каменица“, свързан с ремонт на старата и красива сграда на Читалище „Георги Тодоров – 1885“ и осигуряване на необходимото оборудване за филмови прожекции и други възможности за визуално представяне на информация за културното наследство на Македонска Каменица и региона в Културен информационен център „Романса“.

Добавете Вашия коментар

TOP