Белезници за симитличанин отправил закана за убийство и побой

04 Септември 2020 | 13:53
0 коментара
Криминално

Районна прокуратура-Благоевград внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо К. Д. от гр. Симитли. Той е привлечен към наказателна отговорност за нанасяне на средна телесна повреда на две лица (престъпление по чл. 129, ал. 2 от НК) и за закана за убийство спрямо едно лице (престъпление по чл. 144, ал. 3 от НК.).

С определение от днес, 4.09.2020 г., искането за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ е уважено.

Досъдебното производство, по което РП-Благоевград упражнява ръководство и надзор, е  образувано на 30.08.2020 г. при условията на чл. 212, ал. 2 от НПК с провеждане на разпит на пострадал за причинена телесна повреда.  От разпита е установено, че са му били нанесени удари с приклад на пушка. Установен и разпитан е и друг пострадал, който заявил, че е заплашван с пистолет и е удрян с дърво в района на местността Предел.

В хода на разследването са извършени множество процесуално-следствени действия, разпитани са свидетели, извършено е претърсване и изземване в района на гр. Симитли и в района на местността Обесеник в землището на местността Предел. В резултат е намерена и иззета пушка и е установен извършителят на престъплението. На 02.09.2020 г. са му повдигнати обвинения.

При разследването е установено, че извършеното от обвиняемия не е инцидентна проява. През юни 2018 г. е извършвана проверка по сигнал от длъжностни лица – горски служители, за отправени спрямо тях заплахи от К. Д.

Добавете Вашия коментар

TOP