Белезници за шефа на горското във Велико Търново

20 Август 2016 | 09:33
0 коментара
Общество
Белезници за шефа на горското във Велико Търново

Шефът на горското във Велико Търново - с белезници. Причината - десетки сигнали за бракониерска сеч в общинските гори. Според един от сигналите управителят на горското предприятие придружавал нарушителите с личния си автомобил.Преди три дни за проверка е спрян камион, превозващ 10 кубика дървесина. Полицаите се усъмнили в редовността на документите и са повикали управителят на общинското горско предприятие във Велико Търново за изясняване на фактите. Стига се обаче до ареста му, съобщава Нова телевизия. 

„Основното е това, че продавачът и купувачът са едно и също лице, което ги навежда на мисълта, че има злоупотреба със съставяне на документа за транспортирането”, обясни Валентин Къндев, началник на РУП – В. Търново.

Изненадващо се появява горския шеф Георги Георгиев, за да обясни за произхода на дървесината.

„Той заявява, че дървесината, поради която се транспортира, е от горски път, който се намира в Общински горски фонд и е изрязан с цел преминаване през горите”, разказва Валентин Къндев.

Проверяващите поискали да се уверят лично и отиват на мястото на сечта – покрайнините на село Въглевци. Там установяват, че са рязани немаркирани дървета на случаен принцип. Горският шеф и превозвачите са задържани. Георги Георгиев днес беше уволнен.

„Всичко онова, което е направил като управител на общинското предприятие по време на отпуск - използва служебен автомобил, уронва престижа и авторитета на предприятието, а също така и злоупотребява със служебно положение, от днес съм му наложил наказание „дисциплинарно уволнение“ и е освободен от длъжността, която заема”, заяви кметът на Велико Търново Даниел Панов.
От фирмата, наета за превоз на дървесината отказаха коментар. Управителят ѝ  Тодор Косев заяви по телефона, че е бил подведен, че всичко е законно. През целия ден, вече бившият управител на Общинския горски фон, който е 40 000 дка гора, не беше открит за коментар.

Кабинетът на Георги Георгиев е запечатан, иззета е цялата документация. Ще се проверява дали този случай е единствен и изолиран или е имало други системни нарушения.БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP