Бедственото положение в Тетевенско продължава

25 Юли 2018 | 11:04
0 коментара
Общество

Продължава усложнената обстановка в Тетевенско след обилните дъждове. Остава в сила бедственото положение в общината.

В най-засегнатите села - Глогово и Градежница, през целия ден има екипи на пожарната, които помагат да хората да се справят с последствията от валежите и наводнените имоти. На място през целия ден бяха и областният управител Георги Терзийски и кмета на общината д-р Мадлена Бояджиева.

 Терзийски заяви за БТА, че три махали в Глогово остават откъснати. В едната махала е разрушен мост и част от пътя, в другите са разрушени най-малко две мостови съоръжения. Осигурена е храна на хората. Изграден е дървен пешеходен мост до едната махала, за да може да се преминава пеша. Утре на място ще пристигнат експерти, които да дадат решение какво да се направи с разрушените съоръжения.
 
В двете села с помощта на верижна техника се работи по възстановяване проходимостта по улиците и изграждане на временни диги, тъй като реката на много места е излязла от коритото си и е наводнила десетки къщи.
 
15 сигнала за наводнени приземни етажи са получени в Община Тетевен, обявено е бедствено положение

Водата бавно се оттича от имотите на хората, въпреки че и в момента там вали. Пътят Глогово - Градежница е проходим, но на няколко места има свличане на земни маси. Свлачища има и в района на Черни Вит. Няма затворени пътища.

 
Възстановено е електрозахранването в селата, заяви за БТА кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева. Поради прекъснат водопровод част от Градежница е без вода.
В Тетевен вече обстановката се е нормализирала, но в един от кварталите има свлачище до къща и хората са изведени от дома си.
 
36-годишен мъж загина под връх "Червен" край Тетевен вследствие на обилните дъждове. Мъжът е оставил джипа си до къща за гости и е тръгнал към града пеша, опитал се е да прекоси вада, при което водата го е отнесла. Тялото му е било намерено вчера около 11.30 часа. Образувано е досъдебно производство по случая.

Добавете Вашия коментар

TOP