Бедствено положение в Смолян и Чепеларе заради дъждовете (СНИМКИ)

28 Юни 2018 | 15:18
0 коментара
Общество

Община Смолян обяви бедствено положение заради усложнената обстановка вследствие на валежите.

Чепеларе също обяви бедствено положение заради дъждовете. Няма пострадали и бедстващи хора.

В Смолян река Черна преля и наводни сградата на Пожарната, обществени сгради, складове, частни имоти. Няма пострадали или бедстващи хора. Има наводнени къщи, но евакуация не се е налагала. От МВР съобщиха, че до обедните часове на телефон 112 са подадени 15 сигнала за локални наводнения в Смолян, като основната част от сигналите са концентрирани около коритото на река Черна.

Дъждът вече е спрял, ситуацията се нормализира и е започнало отстраняване на щетите и отводняване, каза за Дарик кметът на Смолян Николай Мелемов. "Просто всяко дере стана река и там, където има дерета, положението е сериозно", обясни той. Мелемов съобщи, че в града има затворени улици, отводняват се сгради. В помощ на службите в града са се включили военнослужещи, горските и частни фирми и щетите се отстраняват.

Чеперале също обяви бедствено положение заради усложнената обстановка вследствие на валежите. Няма данни за застрашени хора. В района на пожарната в града река Чая излезе от коритото си и заля главния път Смолян-Асеновград, съобщи кметът на общината Славка Чакърова. Тя призовава шофьорите да бъдат много внимателни. Чакърова посочи, че се правят диги на критичните места по реката. Свлачище прекъсна пътя Смолян-Чепеларе в района на село Проглед и движението в двете посоки е блокирано. Идващите коли от Чепеларе се спират на изхода на града, съобщи още Чакърова.

От пътната агенция потвърдиха, че временно движението по път II-86 Проглед - Чепеларе е ограничено за всички превозни средства поради свличане на наноси върху пътното платно. Оттам призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходен маршрут: Смолян - Девин - Кричим - Пловдив и обратно.

"Дарик"

Добавете Вашия коментар

TOP