ББЦ започва сондажи за разширяване на коалицията

14 Юни 2014 | 17:04
0 коментара
Политика

Не съм в мача между Василев и Пеевски, обяви Николай Бареков

 

  „България без цензура“ започва едномесечни разговори за евентуално разширяване на коалицията. Националният съвет на регионите даде мандат на лидера Николай Бареков да преговаря с партии, които да влязат в съюза между ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден за предсрочните парламентарни избори.

Бареков посочи три варианта за изборите – ББЦ да се яви сама, да запази коалицията си или да я намали, както и вариант да я разшири.

Разширяването е най-желаното от партията, обяви лидерът след заседанието на висшия партиен орган. Категорично разговори няма да се водят с ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака. Той уточни, че има един-два субекти, към които има предпочитания сред партньорите, като назова за най-желана НФСБ.

Решението обаче ще се вземе от Националния съвет в средата на юли.

Тогава ще започне и подреждането на кандидат-депутатските листи. Имената в тях ще бъдат предложени до 15 юли от областните и общински ръководства. Националният съвет избра и Светлин Танчев за зам.-председател на ББЦ, както и областният лидер в Благоевград Рашко Динков за член на Изпълнителния съвет, заедно с Танчев.

 

 

  Не съм в мача между Василев и Пеевски, не съм зависим от тях, аз съм на друго по-високо ниво, коментира лидерът на ББЦ. Той обяви, че дава пълната си подкрепа на прокуратурата и на обвинител N 1 Сотир Цацаров, като се надява те да си свършат работата с разследването на този скандал. Прокуратурата и НАП са единствените, които работят в това безумно време, посочи Бареков. Той каза, че би се отказал от имунитета си като евродепутат, ако го повикат за показания, но досега не е търсен, вероятно защото няма нищо общо с този скандал. Това показа, че нямам нищо общо с Василев и Пеевски – нека сега се разбере кой ми е баща и кой сестра, допълни той. Бареков посочи, че единственото, което може да направи като политик е да умъртви тези чудовища на прехода, създадени от ГЕРБ, ДПС и БСП. „Ще пресека симбиозата между бизнеса и политиката, ще им спра парите, ще унищожа контрабандата по митниците и ще направя реприватизация чрез следприватизационен контрол“, обяви лидерът на ББЦ.

 

Бареков коментира и предстоящото заседание на КСНС при президента.

Плевнелиев доказа, че е еднопартиен президент като не покани ББЦ и РБ и единственото, което ще направи с това заседание е да узакони сделката между ГЕРБ и ДПС за предсрочния вот, каза лидерът на ББЦ. Бареков отново настоя вотът да е в края на октомври, за да има нормална предизборна кампания и българите да чуят сблъсъка на платформи. Нека те да изберат между плана на Борисов за рязане на живо месо от хората и нашия, който предлага реформи, но не за сметка на бедните, обясни Бареков.

Добавете Вашия коментар

TOP