БАСКЕТБОЛ: Драматична първа победа за Берое в Европа! Разочарование за Везенков срещу ЦСКА

02 Ноември 2018 | 05:58
0 коментара
Спорт

Баскетболистките на Берое записаха драматична първа победа в група Е на европейския клубен турнир Еврокъп. Тимът от Стара Загора надви гостуващия шведски Умеа само с 68:67, въпреки че в хода на срещата имаше преднина от 17 точки.

Най-полезна за успеха на домакините бе Ана Почек с "дабъл-дабъл" - 24 точки и 12 борби. Бриана Люис добави 12 точки и 16 борби, а Снежана Алексич вкара 12 точки.

За шведския тим Холи Мършън наниза 24 точки, а Ама Дегбеон завърши 14 точки и 11 борби.

След успеха си Берое е на трето място в групата с една победа и една загуба, а в следващия си мач на 8 ноември ще гостува на Боташ, който тази вечер падна от лидера Чукурова с 63:85 в турското дерби.

Разочарование за Везенков срещу ЦСКА

Олимпиакос не успя да нанесе първо поражение за сезона на ЦСКА в Евролигата, макар че не бе далеч от истината в Москва.

Домакините все пак се наложиха със 69:65 в доста нискорезултатен двубой, ориентиран повече към защитата.

Александър Везенков игра 11 минути като не успя да атакува коша в това време, но взе четири борби - показател, по който Олимпиакос бе по-добър от противника.

Последните минути на мача се играха дълго време, след като поредните фантастични изяви на Василис Спанулис върнаха Олимпиакос в срещата. Иначе ЦСКА Москва направи много силна трета четвърт, след равностойно първо полувреме, в което дори гръцкият състав водеше нещата. Обратът след почивката обаче даде криле на руския състав и изглеждаше, сякаш си гарантира успеха.

Спанулис обаче не остави на спокойствие ЦСКА и в крайна сметка с много битка резултатът бе изравнен и Олимпиакос се опитваше до последно да изкопчи победата. От наказателната линия московчани си взеха все пак своето и останаха без загуба в Евролигата.

Нандо дьо Коло игра само 10 минути в началото на мача, като Димитрис Итудис разкри, че е бил измъчван от ужасно главоболие. И това време му бе достатъчно да направи 2 асистенции и така да стигне гросмайсторска кота 500.

Серхио Родригес бе най-резултатен за ЦСКА с 20 точки.

За Олимпиакос Спанулис завърши със 16, плюс шест асистенции.БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP