Баскетбол: Берое и Академик Бултекс 99 с победи! Левски се раздели с национал

22 Октомври 2017 | 03:42
0 коментара
Спорт

Баскетболистите на Берое победиха гостуващия тим на Ямбол със 102:85 и записаха втори пореден успех в НБЛ.

Александър Янев бе най-резултатен за тима от Стара Загора с 29 точки за 33 минути. Тери Уиснант вкара 28 точки, а капитанът Тихомир Желев се отличи с 19 точки и 7 асистенции. Алекс Дейвис добави 16 точки.

Брайкус Перин и Алън Арнет вкараха съответно 22 и 16 за Ямбол, докато Станислав Говедаров приключи с 13. Загубата е втора за ямболии, като те имат и една победа. Берое пък е с баланс от два успеха и нито една загуба.

Академик Бултекс 99 (Пловдив) също продължава да не познава вкуса на загубата в НБЛ. Тази вечер възпитаниците на Асен Николов се наложиха в домакинството си на Рилски спортист (Самоков) със 79:74 (23:21; 12:15; 19:18; 16:16; 9:4) след продължение.

Мануел Джонсън беше най-резултатен за пловдивчани с 19 точки. Айзея Умипиг добави 14 точки, а Шакир Смит и Мартин Дурчев завършиха с по 12 точки. Златин Георгиев и Мартин Маринов бяха най-резултатни за гостите и вкараха по 15 точки, а Дерек Райт добави 13 точки.

Балкан (Ботевград) записа втора победа за сезона в НБЛ, след като спечели при визитата си на Черно море с 82:75 (19:20, 18:15, 13:18, 32:22) във Варна.

Американците Девин Брукс и Дивон Уошингтън вкараха по 16 точки за Балкан, сънародникът им Дейвид Хоутън добави 11 и овладя 12 борби, а сръбското попълнение на отборa Игор Кесар завърши с 10 точки.

Венелин Христов реализира 27 точки за Черно море, овладя 10 борби и даде 4 асистенции. Веселин Георгиев се отличи с 19 точки, а Кристиян Кръстев добави 11.

Баскетболистът на Левски Крис Минков ще бъде готов за игра в началото на ноември, информира bball.bg.

199-сантиметровото крило се присъедини към състава на столичани през това лято. От няколко седмици той лекува контузия и все още не е направил официалния си дебют с екипа на ”сините”.

“Надяваме се Крис да е готов за мача с Ямбол, който е в началото на ноември. Поне засега такива са прогнозите. Има шанс и срещу Берое, но това е силен съперник и не знам дали той ще бъде на линия за тази среща все още”, коментира президентът и треньор на Левски Константин Папазов след победата над Спартак (Плевен).

Крис Минков бе част от състава на Левски в турнирите от предсезонната подготовка в Плевен и Пловдив. Последният му двубой бе в турнира за Купата на Града под тепетата, като във финала срещу Академик той отбеляза 14 точки, който допълни със 7 борби и 1 асистенции.

Треньорът и президент на баскетболния Левски Константин Папазов разкри, че повече няма да разчита на национала Евгени Хаджирусев. Той съобщи новината след победата на „сините“ с 83:87 като гост на Спартак (Плевен), информира bball.bg.

“Евгени няма да играе в Левски. Решението е негово. Аз смятам, че той е много талантлив играч и може да играе в силен отбор, дори и извън България, но той сам преценява къде ще продължи кариерата си”, обяви Папазов.

За последно националът игра за „сините“ в срещата срещу Куманово от Балканската лига, която се проведе преди 11 дни и бе спечелена от Левски с 85:78. Тогава гардът остана на паркета едва 6 минути, а след забележка, отправена от треньора му и след последвала негова реакция, не доигра втората част от двубоя.

Преди това Евгени Хаджирусев лекуваше стафилококова инфекция в продължение на няколко седмици и не бе на разположение на Константин Папазов. През август гардът бе част от националния отбор на България за предквалификацията за световното първенство.

През миналия сезон Евгени Хаджирусев реализира средно по 12,9 точки, 3,1 борби и 4,5 асистенции в общо 50 мача с различните формации на Левски.

Около 100 ученици от ОУ "Д-р Петър Берон" l Плевен подкрепиха местния баскетболен тим Спартак в битката срещу Левски. Това е първото училище, което става част от инициативата "Обичай Спартак, обичай Плевен!", имаща за цел да популяризира баскетбола в града и да вкара плевенските малчугани в зала "Балканстрой".

Децата от ОУ "Д-р Петър Берон" изживяха наистина незабравими емоции. Те се убедиха, че баскетболът е не просто велика игра, а и вдъхновение. За учениците бе осигурен превоз до залата, както и подаръци. Най-голямата награда обаче безспорно бе възможността да се насладят отблизо на двубоя между Спартак и Левски, като след края на срещата Александър Дяковски и възпитаниците му изказаха специална благодарност на малчуганите и се снимаха с тях.

"Знаем, че няма нищо по-честно и по-чисто от признанието и неподправената радост на едно дете. Благодарим от сърце на нашите малки приятели с големи сърца от ОУ "Д-р Петър Берон" - Плевен. Вратите на БК Спартак са отворени широко за вас винаги", споделиха от клуба.

Инициативата "Обичай Спартак, обичай Плевен!", поставила си за цел да популяризира баскетбола в града на Панорамата, е съвместна между Светлин Митев /IT DESIGN adv/, д-р Денислава Ангелова /основател и председател на асоциация "Докосни дъгата"/ и Plevenutre.bg. Разбира се, с подкрепата на Александър Дяковски и БК Спартак. Идеята на кампанията е на всеки домакински мач да се кани по едно училище.БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP