Баща преби социални работници, ето защо...

18 Април 2018 | 12:26
0 коментара
Криминално

37-годишен мъж бе арестуван от полицията заради нанесен побой на социални работници от отдел „Закрила на детето“ в Русе.

Инцидентът е станал в офиса на отдела, когато е трябвало да предаде 5-годишния си син на приемно семейство. На извършителя е повдигнато обвинение в хулиганство. Детето е било отнето от биологичното си семейство още преди година, след сигнали от детското отделение на болницата за неглижиране от страна на близките му. Със съдебно решение е било дадено за отглеждане в приемно семейство, което обаче се е отказало впоследствие заради агресивното поведение на биологичния баща.

В деня на инцидента детето е било при баща си с разрешение на отдела за закрила на детето и е трябвало да бъде предадено на второто си приемно семейство. Бащата обаче е отказал, започнал е да дърпа сина си и е нападнал с юмруци в лицето началника на отдела Милена Неделчева и нейна колежка.

Двете са подали жалба в прокуратурата. Нападателят е добре познат на органите на реда, а преди четири години е арестуван и по обвинение за търговия с гласове.

Според социалните причините за агресията е фактът, че детето е било освидетелствано от ТЕЛК с 50 % инвалидност заради астма и бащата е трябвало да вземе солидна сума помощи със задна дата. Предаването на детето на приемно семейство е попречило на мъжа да вземе средствата. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP