Баща на 10 деца сред загиналите в катастрофата на “Тракия”, жена му е в кома

15 Април 2018 | 19:36
0 коментара
Криминално

Жена на 44 г. от катастрофиралия бус на АМ “Тракия” край ямболското село Воденичане, при който загинаха двама души, а 7 бяха ранени, е с опасност за живота и е настанена в неврохирургията на бургаската болница. В тежко състояние е и младо момче от с. Хаджидимитрово, за където са пътували пътниците след бране на лавандула в Бургаско.

Всички били наемници на шофьора, който им плащал по 17 лв. на ден. Жената била приета първо в ямболската болница “Свети Пантелеймон”, но заради тежкото си състояние се наложило да бъде преместена в Бургас още същата вечер. Султана К. е със счупени гръбначни и гръдни прешлени, получила и шийна трамва като от камчишен удар, който се получава при рязко спиране на превозно средства.

“Може да се каже, че е с опасност за живота. Първо я стабилизирахме и утре ще й бъде направена опарация”, заяви шефът на “Неврохирургия” в УМБЛ Бургас д-р Николай Недев.

В противен случай имало опасност да остане траен инвалид. Жената е с най-сериозни травми от петимата ранени с микробуса, които бяха настанени в болниците в Ямбол и Сливен. Според запознати съпругът й е сред загиналите при катастрофата. По непотвърдени данн имали 10 деца. В реанимация на ямболската болница от катастрофата е прието и 14-годишно момче с огромна рана на главата, която отклюлила гърчове и лекарите се борят за живота му, пише “24 часа”.

Същия ден то пътувало с майка си, която също е ранена, но без опасност за живота. Според шефа на Спешното отделение на тамошната МБАЛ д-р Валентин Вълчев останалите трима били в стабилно състояние извън опасност за живота.

Междувременно се разбра, че шестата жертва на автобуса ковчег, катастрофирал край Вакарел, е от айтоското село Черноград. 50-годишната Фатмегюл Шериф е осмият пътник, качил се от Айтос за София във фаталния петък. Жената пътувала за летището да хване самолет за Франция да гостува на дъщеря си.

От общината в Айтос поднесоха съболезнования на близките на загиналата и обещаха да подпомагнат семейството й в трудния момент. Сред пътниците в автобуса имало и студент от Айтос, но той се отървал с по-леки травми на ръцете и бил опериран в София.

Добавете Вашия коментар

TOP