Испанският първенец Барселона прекъсна серията си от три мача без победа за първенство и триумфира с 4:2 при визитата си срещу Тотнъм на "Уембли" в зрелище от втория кръг на група "В" в Шампионската лига. Каталунците показаха прекрасна игра в атака и ликуваха с попадения на Филипе Коутиньо (2) и Иван Ракитич (28) и Лео Меси (56, 90), който нацели на два пъти и гредите. Хари Кейн (52) и Ерик Ламела (66) само намаляваха резултата с голове за "шпорите", поддържайки интригата жива до края.

Клеман Ленгле замени наказания Самюел Юмтити в центъра на защитата на гостите, които поведоха с гол от съблекалните на Филипе Коутиньо (2), който се разписа след пас на Жорди Алба, изведен преди това зад защитата от Меси.

Първият по-сериозен удар на домакините бе в 24-ата минута, когато Хари Кейн шутира от около 20 метра и топката тупна на няколко метра пред голлинията, но Тер Щеген я хвана. Малко след това каталунците удвоиха аванса си чрез Иван Ракитич (28), вкарал красиво попадение след асистенция на Коутиньо. Пет минути след това гостите можеше да си отбележат автогол, но Тер Щеген се намеси, след като Пике засече топката при центриране на Лукас Моура.

Барса продължи да диктува събитията на терена и след почивката, а Меси на два пъти нацели гредите – първо с удар по земя в 47-ата минута, а четири минути по-късно и след пас на Луис Суарес. При ответната атака домакините намалиха чрез Хари Кейн (52), който получи топката от Ламела, преодоля Нелсон Семедо и я прати в далечния ъгъл на Тер Стеген за 1:2.

Радостта на „шпорите“ бе доста кратка, тъй като Лео Меси (56) най-накрая счупи каръка след двете греди преди това и този път вкара за 1:3 след центриране на Жорди Алба. При следващата си атака домакините имаха претенции за дузпа след задържане в наказателното поле, но не получиха такава, но все пак върнаха интригата с гол на Ерик Ламела (66), след чийто удар топката рикошира в тялото на Лангле и излъга Тер Щеген за 2:3. Тотнъм натисна и в 80-ата минута Моура отправи опасен удар, но вратарят на гостите хвана топката.

В последната минута защитниците на домакините пак сгрешиха, а Лео Меси (90) оформи крайния резултат след подаване на Луис Суарес.

След успеха си Барса има пълен актив от 6 точки, колкото и Интер. Тотнъм и ПСВ Айндховен са без точки в тази група.

БЛИЦ-СПОРТ

ШАМПИОНСКА ЛИГА - СЕЗОН 2018/19