Бареков:bTV крие кадри от „разследването“ срещу ББЦ

05 Юни 2014 | 13:21
0 коментара
Криминално

Репортерка разпитва симпатизанти под полицейска охрана

 

   bTV грубо е манипулирала излъчения репортаж в сутрешния си блок за дарителите на ПП „България без цензура“, като не е излъчила всички заснети кадри. Показаните пред камера Галина Йончева и Галина Бориславова са искали да се включат в предизборната кампания заради личните си симпатии към Николай Бареков, но са нямали възможност да дарят сумата. Тогава зам.-председателят на ББЦ в Козлодуй Драгомир Дамянов им е предложил по 1000 лева назаем, за да могат да дадат своя принос към каузата на партията. Самият Дамянов също дарил 1000 лв. Тези обяснения и разкази са били заснети от репортерката на bTV  Маргарита Стефанова,  но са били отрязани и не са били включени в излъчения репортаж. Освен това, репортерката си е позволила да разпитва симпатизантите под полицейска охрана. Тя е била придружавана от двама униформени служители, които категорично не са били изпращани от Районните полицейски управления във Врачанска област.

 

  „Когато на вратата ти се появят полицаи, телевизионни камери и репортери без да подозираш нищо, е нормално да се стресираш и да се объркаш. Осъдителен е фактът, че от bTV не са излъчили и кадрите, в които Галина Бориславова разказва, че съм й дал парите назаем и че много харесва „България без цензура“ и Николай Бареков“, твърди Дамянов.

 

  От ПП „България без цензура“ искаме официално извинение от страна на ръководството на bTV към Галина Йончева и Галина Бориславова за манипулираното съдържание на репортажа, който излъчиха и за причинения стрес върху симпатизантите ни. В допълнение настояваме целият суров материал, заснет от репортера Маргарита Стефанова, да бъде предоставен на широката общественост, за да могат зрителите сами да направят своите изводи.

Добавете Вашия коментар

TOP