Бареков призова Нешка да откаже ордена, макар и заслужен, и да запази достойнството си

18 Май 2016 | 10:08
0 коментара
Политика
Бареков призова Нешка да откаже ордена, макар и заслужен, и да запази достойнството си

Нешка да откаже този заслужен, но срамно даден орден и да изнесе горчив урок на политиците, които се изгавриха с нея и нейното изкуство. За това призова евродепутатът и лидер на ББЦ Николай Бареков.

Eто и целия коментар на евродепутата по темата, публикуван на личната му страница във Фейсбук:

Заслужава ли Нешка Робева орден "Стара планина"? - Да. Заслужено при това с огромния и принос за съхраняването на българското НАРОДНО танцувално изкуство. С неговото творческо обогатяване с изкуството на други народи и модерни стилове!

Но днес полoвината министри унижиха г- жа Робева с нелепото си гласуване против. С прозрачен и ясен иначе "скрит" мотив - цитирам един проправителствен сайт: подкрепила политическата кариера на Николай Бареков.

Жалката атака наистина няма край. В края на краищата Нешка ще получи ордена си по ирония на съдбата с решаващия глас на нехаресвания от нея премиер Борисов...Има ли унижението по-голяма цена? При това унижението е планирано нарочно, без съмнение. И за отмъщение и за назидание.

Сигурен съм, че дoстойнството и репутацията са най-важни за иконите на нашата нация. А те останаха много малко. Надявам се, дори призозавам, Нешка да откаже този заслужен, но срамно даден орден и да изнесе горчив урок на политиците, които се изгавриха с нея и нейното изкуство.

Един отказан орден може да бъде много по-голяма награда и обществено признание за големия творец отколкото една подхвърлена като подаяние пък била и "Стара планина".

Не ордените и медалите направиха от Нешка това, което е, а любовта на народа. Чест и респект за всеки, който избере скъпата любов на народа, не евтините салюти на политиците-еднодневки!

Добавете Вашия коментар

TOP