Бареков: Кабинетът "Борисов-2" вкара България в трета национална катастрофа

06 Октомври 2016 | 14:16
2 коментара
Политика
Бареков: Кабинетът Борисов-2 вкара България в трета национална катастрофа

Евродепутатът Николай Бареков остро коментира събитията около двете български кандидатури за поста на генерален секретар на ООН. По думите му случилото се с Кристалина Георгиева показа колко наивно може да бъде подхлъзнато едно неграмотно и неуко правителство.

 "След страшната бъркотия, която сътвори кабинетът Борисов 2 на световната сцена и направи България за посмешище, няма никакъв смисъл да му се иска оставката у нас. Отдавна Европа и САЩ вдигнаха на този кабинет червен картон. Лидери като Меркел, Юнкер и Обама държат в изкуствена кома кабинета Борисов 2, за да го използват докрай да свърши мръсната работа на ЕС.

Случилото се с Кристалина Георгиева показа колко наивно може да бъде подхлъзнато едно неграмотно и неуко правителство. По-страшното тепърва предстои. Срещу 108 млн. евро кабинетът е поел ангажимент да си прибере обратно няколко хиляди бежанци от Германия и Централна Европа. Това са пари, дадени само за изграждане на бежански лагери и нищо друго.

Съдбата на България, подготвена от този кабинет, е равна на трета национална катастрофа, защото ще бъдем изключени от ЕС и превърнати в буферна зона за бежанската вълна, която ще приижда от Изток и ще се връща от Запад. Тоталният крах на международната сцена на този кабинет показва, че ГЕРБ като псевдодясна партия е изгубила подкрепата на "началниците".

Формално краят ще бъде отложен със свършването и на последните гнусни задачи спрямо народа. Само Борисов да беше персоналният виновник, здраве да е. Около него обаче се е събрала шайка престъпници, които, за да оцелеят, го заблуждават, че става за премиер.

Загубата на президентските избори за ГЕРБ е предизвестена и понеже най-вероятно по стечение на обстоятелствата президентът на България ще бъде излъчен от БСП, като български и европейски консерватор призовавам о.з. генерал Радев да препотвърди публично евроатлантическите и прозападните ценности на България. При този крах на управляващите и ГЕРБ и липсата на всякаква визия дори за оцеляване, най-лесното нещо е да се спечелят президентските избори от опозицията. По-трудното и по-важното е о.з. генерал Румен Радев, Корнелия Нинова и Сергей Станишев да докажат на Европа, че не заиграват с Путин и няма да обърнат посоката, въпреки колосалната криза, която ни споходи.

Изкушавам се да възкликна - казах ли ви аз какво ще стане с този кабинет Борисов 2 - сбирщайн от прости хора, пройдохи, агенти на ДС, комунисти, бивши седесари и обикновени дребни престъпници, примъкнали се до властта, целувайки задника на Вожда, с цел да заграбят някоя и друга народна пара.

Заради българския народ се чувствам унизен от начина, по който европейските началници използват и се присмиват зад гърба на нашите неуки доморасли вождове. Язък за българските медии, които се скъсаха да блюдолизничат и да се слагат, и да преиначават фактите пред българската публика за това брутално просто управление, което затлачи България и ни превърна в аутсайдер и посмешище за Европа."

Добавени коментари

атонимен публикува:
07 Октомври 2016 | 01:22
тоа па тоа,,от къде се появи.Така се беше умълчал и скрил
Койчо от порой публикува:
06 Октомври 2016 | 15:20
Барек и ти един път да си прав и да каженж нещо смислено..

Добавете Вашия коментар

TOP