Бареков: Единственият смисъл да се гласува на тези избори е да се гласува и на двата тура срещу ГЕРБ

03 Ноември 2016 | 10:21
0 коментара
Политика
Бареков: Единственият смисъл да се гласува на тези избори е да се гласува и на двата тура срещу ГЕРБ

Бареков: Единственият смисъл да се гласува на тези избори е да се гласува и на двата тура срещу ГЕРБ

Това е първата изборна кампания в България от 20 години насам, в която не участвам пряко като наблюдател и журналист (водещ дебатите) или политик, участващ в тях. През този месец дори бях в Европа само за седмица, а през останалото време в Америка и Азия.

Но какво се вижда с просто око от 10 хиляди километра в България?

Най- вероятно управляващата партия ГЕРБ ще загуби изборите на балотажа не заради липсата на харизма на кандидата си, а поради умората и озлоблението на хората от изтърканите и плоски номера на човека, който почти осем години държи кормилото и ръчната. Нивото на некомпетентност на международната сцена е стигнато и гафовете на Борисов стават опасни за стабилността и бъдещето на България. Вътрешната му политика затлачи България в икономическото блато. Народът предпочете да избяга навън, а у нас остават само неспособните да се борят сами за прехраната си. Медиите и политическата система са разбити, но това няма да спаси ГЕРБ. Другите "алтернативни" кандидати са продукт на г- н Борисов и са били или са негов подмазвачески и послушен обслужващ персонал - Каракачанов, Трайков, Калфин. Кандидати като Марешки и Дончева са прекалено зависими от обстоятелствата, бизнеса си и мрачните кръгове на олигархията. На този фон от скрити зависимости дори смачканият от протести и обвинения Орешарски изглежда почтено, защото е зависим само от ДПС и го обявява публично. А ДПС е единствената що-годе останала демократична партия у нас, която има ресурса да озапти и свали от власт разюзданата пасмина неграмотни хора около ГЕРБ. Самият Борисов го знае и за това пържи главореза си Цветанов с нелепата кампания и вече търси задкулисни договорки с ДПС, които надали ще получи, защото за ДПС задкулисието вече не е достатъчно и не е решение. Дотам сме се докарали...

Изводът: Генерал Радев може и да не е идеалният кандидат, но е обречен да спечели, защото е точният човек в точното време, за да се накаже статуквото, олицетворено от премиера Борисов и неговите сламени кукли.

Мнозина десни избиратели също ще гласуват за него, защото не е зависим от властта и няма комунистически корени и зависимости от ДС като останалите му опоненти...

Единственият смисъл да се гласува на тези избори е да се гласува и на двата тура срещу ГЕРБ -за спасяването на демокрацията и за намаляването на бройката тунеядци в парламента на половина!

И не се лъжете, вие, най- младите! Гласуването не е задължително по тези канони и нищо не ви застрашава, ако не го направите. По- добре си стойте вкъщи на дивана или отидете на разходка с приятели, вместо да правите глупости и да обслужим за последно политическата олигархия. Ако бях в България, така бих постъпил, но не съм и стискам палци от Китай, народът все пак интуитивно да се справи с капана по костинбродски.

Добавете Вашия коментар

TOP