Бареков дава Плевнелиев и Прокопиев на прокуратурата и НАП

16 Януари 2017 | 09:44
0 коментара
Политика
Бареков дава Плевнелиев и Прокопиев на прокуратурата и НАП

Росен Плевнелиев е приел хвърлената ръкавица и се е съгласил да бъде проверен от НАП по сигнал, внесен лично от мен преди 3 години.

Защо проверката, която  действащият президент поиска чрез г-н Иво Прокопиев и чрез г-н Христо Иванов беше осъществена по отношение на мен и моето семейство, след като притежавам солидния европейски имунитет, а в отговор на моя сигнал прокуратурата заяви, че е незаконно да бъде проверяван Росен Плевнелиев? 

Защо прокуратурата и НАП не го провериха, след като очевидно наличието на имунитет не е пречка за извършването на разследване и проверка? Освен медийния чадър, който групата „Капитал“  беше разпънала над лицето Плевнелиев, тогава държавен глава, и рекета, който  същата тази група извърши върху държавното обвинение, упражнен ли е бил политически натиск върху разследващите и приходните органи?

Тези въпроси отправи евродепутатът и лидер на „Презареди БГ“ Николай Бареков в предаването „Беновска пита“.

Според него е недопустимо да има двоен аршин в политиката – слабите да бъдат смачквани, докато едва ли не не бъдат погребани, а „силните на деня“ – необезпокоявани. Той предупреди, че ще направи така, че този огромен скандал да достигне до „ушите“ на европейските институции. 

Бареков е решен да установи обективната истина и да разобличи „кликата Прокопиев и Плевнелиев“, които по думите му са ощетели с милиони левове както държавата, така и кредиторите на притежавания от олигарха Прокопиев „Алфа финанс холдинг". „Още в понеделник ще сезирам прокуратурата с всички мои сигнали от последните 3 години, като ще изискам проверка да бъде извършена както на Плевнелиев и Прокопиев, така и на секретарката и съпругата на Прокопиев и на законната жена на Плевнелиев“, обяви Бареков.

В студиото на Канал 3 лидерът на „Презареди БГ“ представи папка с документи, съдържащи подробна информация за извършените от Плевнелиев и Прокопиев измамни сделки. Бареков разясни, че става въпрос за две офшорни фирми - "Столбърг" и "Уиклеф", които свободно оперират на пазара - със секретарки на Прокопиев и с жените на Плевнелиев. По думите му те участват в много сделки, които докарват приходи на двамата упоменати господа, но тези приходи не са облагат с данъци.

Приходите на Плевнелиев и Прокопиев от сделки на тези фирми трябва да бъдат проверени, категорично отсече евродепутатът и добави, че под обсега на разследването трябва да попаднат  задължително както секретарката и съпругата на Иво Прокопиев, така и законната жена на Росен Плевнелиев.

”Двете дружества, свързани косвено с президента и директно с Прокопиев,  "Столбърг" и "Уиклеф", за които съм подал сигнал на 23 юли 2013 година, изкупуват акциите на ”Каолин” от "Алфа финанс холдинг", собственост на Иво Прокопиев, и ги продават на тройно по ниски цени, а после ги продават на в пъти по-висока цена на немска фирма. Подобна е и схемата за продажбата на ЕВН – чрез други механизми  манипулират фондовата борса, намаляват акциите два пъти, купува ги „правилното" дружество-купувач и след това те стават 2 пъти по-скъпи“, разкри Бареков.

На финал лидерът на „Презареди БГ“ призова банкера Цветан  Василев да бъде така добър и да не се крие в Белград, а да се върне в България и да обясни къде са откраднатите 6 млрд. от КТБ.

Добавете Вашия коментар

TOP