Банско в очакване на фестивала "Утринна звезда"

13 Март 2019 | 10:49
0 коментара
Култура

Международният фестивал на изкуствата „Утринна звезда” в курорта Банско тази година ще осигури нови изяви на стотици деца, младежи и възрастни. В рамките на форума, който е от 30 март до 3 април, ще се проведат международен танцов шампионат и международен творчески лагер.

Арт лагерът ще даде възможност не само за тренировки, а за творчески конкурси, майстор класове, спортни занимания, екскурзии и походи. Участниците ще успеят да усвоят достатъчно голям обем специализиран материал, който ще им дадат професионалисти и ще разкрият в себе си нови таланти и способности. Ще се предоставят условя за творческо самоизразяване на деца и младежи, както и за тяхната самореализация.

Те ще се запознаят и обучават в различни творчески дейности, ще се разширят връзките и обменът на опит между ръководители и колективи. Танцовият шампионат ще бъде в няколко категории – за участници до 9 години, от 9 до 13 години, от 13 до 18 години, , от 18 до 35 години и над 35 години. На сцената ще може да излизат индивидуални изпълнители, дуо, трио, малки групи до 8 човека, формации над 8 години. 

Те ще се състезават за големите награди на форума. Най-много ще са танците и песните, малчуганите ще покажат колко добре могат да рисуват, както и да представят на сцената театрални постановки. Фолклорната сесия съдържа богата палитра от най-различни стилове – етно шоу, бели денс, мажоретни състави, класически балет, характерни танци, спортни и латиноамерикански танци, хип-хоп, танцово шоу, танцувална художествена гимнастика. Ще има международни конференции, семинари, практикуми и майстор класове. По традиция фистевълт ще завърши с галаконцерт и тържествена церемония за награждаване на победителите.

Добавете Вашия коментар

TOP