Банско трябва да спечели българските туристи

12 Ноември 2019 | 16:59
4 коментара
Общество

На традиционна среща в Банско между туристически бранш и държавните институции министър Николина Ангелкова заяви, че се надява този зимен сезон да не повтори тенденцията от летния и да имаме достатъчно туристи за всички хотели. По нейни думи икономическите прогнози в световен мащаб не са добри и зимните ни курорти трябва да спечелят трайно българските туристи.

Хотели и ресторантьори предупредиха на срещата, че рекламирането на Банско като евтина зимна дестинация, както и застоят в развитието на инфраструктурата за зимни спортове, могат да доведат до необратими последствия. Острият дефицит на кадри също е сериозен проблем, отчетоха от бранша. Миналия сезон спад отчете единствено Банско, при един процент реализиран ръст на зимния туризъм,

Министър Ангелкова се надява тази година ситуацията да бъде по-стабилна и да не се стига до такава лоша прогноза.

Тя посъветва бранша в Банско да се обърне към българските туристи, „защото основно компенсациите в Пампорово и в Боровец бяха от български туристи, т.е. от нощувки, реализирани от българи". Не е изяснено дали ще има повишение на цените на картите, но най-вероятно - да, защото договорените цени на електроенергията са доста по-високи.

Добавени коментари

Gostun Gostun публикува:
13 Ноември 2019 | 21:14
Венета ти си една от причините Георги да не стане кмет, с твоят некадърен пиар с твойте публикаций вав феисбук ! Стига писа защото унижаваш всички от отбора ни!!!
Ураган до леката лятна буря публикува:
13 Ноември 2019 | 21:01
Венета, още ли се занимаваш с Банско? Не разбра ли че Банско те изгони? Не разбра ли че даже и не те обсъждаме вече? Вече си забравена от всички, отиде в трета глуха ! С твоя Жоро и Поли - направете си златен дворец със златни кенефи и си царувайте там самички, далеч от нас!
Аз съм бурята! публикува:
13 Ноември 2019 | 20:46
"Уважаеми" опоненти, комунистически запъртъци, мили ми селски пръчки! Питате защо ли така ви наричам, щото така! Щото си го заслужихте , миличките ми! Като предадохте Жоро Икономов, така ще ви нарича цяла България! Наскоро си говорих с моята приятелка Поли че вие , банскалии, сте като малки пиленца, имате нужда някой да ви води. Е избрахте си грешния човек, скъпи, и ще ви водят къде - ще ви кажа - към пропастта! Жоро и Поли бяха хора на честта, на достойноството, те се опитаха да ви покажат един различен свят - този на културата, на фестивалите, на поезията, на художественото изкуство! Но както Поли ми посочи много точно - не сте дорасли! Сега ли ще търсите туристи бе? Да ви имам политиката да ви имам! Че Жоро какво прави два мандата, да не би патки да пасеше??? Че той ви докара прираст на туристи, какъвто и не сте си мечтали! Аз помня какво беше Банско преди , знам го какво е сега! Посрещнаха ме крави и овци, изпратиха ме бизнесмени с костюми! Кажете си , предателчата гнусни сега, некви коментарчета а?? нямате, щото ви изядах с парцалите, ей така , за закуска! Яжте си сега пържолите с гъбен сос за 250 лв. в Банско на Нова Година самички, яжте си ги и дано ви приседнат!
Иван публикува:
12 Ноември 2019 | 20:26
С какво ще ги спечели с високите цени и с дългите опашки и просташкото обслужване ли ???!

Добавете Вашия коментар

TOP