Банско скърби! Почина чичо Бърд по време на велопоход на път за Кавала

06 Октомври 2017 | 15:49
0 коментара
Общество

73-годишният Иван Бърдарев известен сред банскалии, като чичо Бърд и "До чикаго и назад" е мъртвия открит тази сутрин на пътя между Добринище и Гоце Делчев, научи репортер на Pirinsko.com.

Както информирахме, нелепата смърт застигна днес чичо Бърд, малко преди 10 часа сутринта в района на разклона за с. Гостун, община Банско.

Групата тръгва организирано от Банско в 7:30 часа. Малко след тях е трябвало да тръгнат останалите ентусиасти с микробус, който е щял да догони и следва велосипедистите до крайната точка на велопохода – гр. Кавала, Гърция, където са имали осигурена нощувка. Прибирането обратно е било планувано за днес. Първоначално велопоходът е бил предвиден да стартира днес, но поради прогнозите за влошаване на времето е издърпан ден по-рано.

В телефонен разговор с Мария Кърпачева, която е член на УС на Спортен клуб на ветераните – Банско, тя сподели, че Иван Бърдарев е сред най-активните участници в мероприятието и се включва в него всяка година. „До последно се чудеше дали да тръгне с велосипеда, или да се качи на микробуса, просто не беше сигурен дали ще издържи. Много обичаше да спортува и участваше редовно във всички мероприятия на клуба, беше много активен, спортна натура. Другите от групата споделиха, че му е станало лошо и започнал да криволичи. Спрял, защото почувствал, че не може да продължи. Издъхнал почти веднага”, каза Кърпачева.

Иван Бърдарев, известен с прякора Бърт, е емблематична фигура за Банско. Дълги години е бил планински спасител, част от доброволния отряд на ПСС – Банско. Той е и сред най-добрите скиори ветерани и състезатели по тенис на маса, многократно е печелил редица състезания.

„Освен добър спортист той беше и добър певец, шеговита личност, голям компаньон. При всичките походи, излети и сбирки, които сме правили, той създаваше колоритност, веселие и настроение”, споделиха приятелите му от клуба.

 

Добавете Вашия коментар

TOP