Банско с контрапротест в подкрепа на Правителството

05 Януари 2018 | 06:59
0 коментара
Общество

Със затваряне на Главен път Е-79, в участъка при Симитли, Банско и региона, излезе на контрапротест в подкрепа на Правителството и неговото решение в посока изграждане на Втора кабинкова линия. Хиляди се стекоха на пътния възел, за да заявят своята позиция против псевдо еколозите и техните „фалшиви” изявления срещу зимния туризъм в България.

Кметът на Банско Георги Икономов, съпроводен от кметовете от Благоевградска област, депутати, представители на местната власт и хиляди граждани, заявиха твърдо позицията си, че няма да позволят на шепа самозванци да решават съдбата на цели български региони.

„Един малък кръг от самоопределили се „защитници на околната среда“ бълват непрекъснато инсинуации срещу най-естественото нещо в цял свят – пътят на развитието в баланс с природата. Само за 15 години Банско се превърна в една от най-предпочитаните ски дестинации в Европа, доказала качеството си на обслужване и гостоприемство. Непрекъснато курорта е сравняван и поставян в престижни класации на световните ски центрове. И какво по-естествено и щадящо природата има от построяването на екологично транспортно средство, каквито са лифтовете. Този път няма да отстъпим. Този път ще продължим, докогато е необходимо. Защото имаме право сами да решаваме своята съдба и посока. ДА на развитието на Банско! ДА на зимните спортове! ДА на втората кабинка! ДА на липсата на автомобили в Пирин!

Ще бъдем заедно, ще бъдем единни и ще бъдем още по-силни на 11 януари в София“.

Междувременно стана ясно, че на 11 януари в София ще се проведе протест „Искаме да караме ски”. Кръстовището между бул. „Патриарх Евтимий” и бул. „Витоша” ще бъде мястото на срещата на всички защитници на зимните спортове в България. 

Добавете Вашия коментар

TOP