Банско ремонтира улици с проект за 1,9 млн. лв.

10 Ноември 2017 | 15:49
0 коментара
Бизнес

Община Банско предстои да сключи договор за рехабилитация на улична мрежа в общинския център и в град Добринище на обща стойност 1,9 милиона лева.

По ОП "Развитие на човешките ресурси" ще се реализира проект за въвеждане на иновативни практики в областта на здравеопазването на обща стойност от близо 200 хиляди лева.

Това съобщи кметът Георги Икономов по време на дискусията „Европа в Банско и Банско в Европа”. Събитието бе по повод 10-годишнината от членството на България в Европейския съюз. За този период най-видимите резултати, материалните подобрения за местната общност са резултат от изпълнените договори по европейските фондове.

За това време община Банско отчете водещо място по отношение на усвоените средства от европейски фондове. За 23 проекта са договорени 115 милиона лева. „Обективната оценка ни бе дадена от Института за пазарна икономика в своите годишни анализи. Нека си дадем тази положителна равносметка в навечерието на Българското председателство на Съвета на ЕС”, заяви Икономов.

Проявата бе съпътствана от откриването на изложба на осем местни автори. Ресторантьорите от Сдружение „Уникално Банско” представиха автентичните вкусове на банската кулинарна традиция

Добавете Вашия коментар

TOP