Банско пуска лифта за 8-ми декември, офертите за празника от 40 до 150 лв.

07 Декември 2021 | 13:28
3 коментара
Общество
Банско пуска лифта за 8-ми декември, офертите за празника от 40 до 150 лв.

Кабинковият лифт на Банско ще бъде пуснат на 8-ми декември за студентския празник. Това обяви Иван Обрейков, директор на ски зоната в курорта.

Причината е, че тогава се очаква да има много посетителите за студентския празник и зрелостниците да могат да се насладят на планината. Условия за ски все още няма, подчерта Обрейков. По план сезонът трябва да стартира седмица преди коледните празници, на 18 декември. Дотогава ще са ясни и цените на дневните лифт карти. Обрейков обясни, че все още няма решение за цените, тъй като стойността на еленергията непрекъснато се променя, а таксите за ползване на лифта трябва да се определят до края на сезона. В момента са ясни цените само на сезонните карти, които са запазени на нивата от миналата година за всички лоялни клиенти. Така до старта на сезона могат да се купят карти по 1300 лева за възрастни, а за студенти, ученици и пенсионери - за 1200 лв. За деца от 7 до 12 години сезонната карта струва 700 лева, а за по-малките и възрастните над 75 години - таксата за ползване на лифт е 95 лв. за целия сезон.

Няма изискване за представяне на зелен сертификат за ползване на лифта, уточни Обрейков и допълни само, че посетителите трябва да имат маски. Той допълни, че всички посетители на ски зоната трябва да спазват същите противоепидемични мерки, както миналата година и няма новости.

Офертите за празника в хотелите в града варират между 40 и 150 лева, като някои са за вечер, а други - за двудневен престой със закуски и празнична вечеря.

Цените в туристическия сектор ще са по-високи спрямо миналия зимен сезон, заяви Полина Карастоянова, председател на Националния борд по туризъм, пред БТВ.

По думите й планинските категории хотели предлагат оферти за по 50 лева на вечер, както и за 500 лева на вечер. Тя допълни, че е логично да се търси напасване на цените между 10 и 15% спрямо миналата година заради поскъпването на енергията, горива, заплати, храни и други.

Добавени коментари

Банскалия публикува:
07 Декември 2021 | 22:23
Цеко и неговото Сдружение само за пари реват,нищо друго не ги интересува.
Из рубриката ми ШАСЕМРЕОТСМЕХ публикува:
07 Декември 2021 | 21:03
Имам хрема. Купих си лекарство и чета - странични ефекти: сънливост, болка в очите, шум в ушите, нервност, безсъние, гърчове, суха уста, повръщане, депресия, гастрит, диария, запек, мигрена... Сега седя и си мисля - мога и с хрема да живея! ТА И БЕЗ БАНСКО МОГА ДА ЖИВЕЯ, щот и то тия ефекти ми предизвикваше!
ДААА публикува:
07 Декември 2021 | 18:59
Вдигат с 15 % цените и реват за намаление на ДДС до 9 %, какво следва 11+15=26% гарантирана печалба без друго да гледаме ,долни обирджии ..................

Добавете Вашия коментар

TOP