Банско отпусна 20 000 лева на манастира „Свети Великомъченик Георги Зограф” в Света гора

29 Април 2018 | 14:03
4 коментара
Бизнес

Банско отпусна 20 000 лева на манастира „Свети Великомъченик Георги Зограф” в Света гора.

Това стана с решение на общинския съвет, което бе взето в сряда на редовната сесия.

Парите ще бъдат изразходвани за ремонтно-възстановителни работи на Банското крило в светата обител.

От години община Банско помага на монасите в Атон не само с пари, но и с труд на доброволци, и с хранителни продукти. На сесията на общинския съвет, бяха одобрени от съветниците и 12 000 лева за допълнително финансиране на социалните услуги в домашна среда – „Личен асистент”, „Социален асистент” и „Домашен помощник”.

Дофинансирането се налага поради завишения интерес и необходимостта от предоставяне на услугата на нуждаещи се жители на община Банско.

Добавени коментари

Секуритате публикува:
30 Април 2018 | 08:00
А колко ли хиляди струва палата на банския кмет,който му строят?!Надяваме се,че не надхвърля десетина хиляди.Тука не може да има скрито-покрито.Зорко го наблюдава секретаря му-бивш дансаджия.
Зографов публикува:
29 Април 2018 | 22:37
Един добър християнин не би се хвалил с дарението,което прави,но тук е друга работа.Кметът е попски внук.Поне да беше се научил или научил своята "писателка" как точно е името на манастира.
Нищо ново публикува:
29 Април 2018 | 20:57
Не се учудвайте! Лани отпуснаха 100хил.лв. за този манастир - хвалиха се.Сега са отпуснали пет пъти по-малко - пак се хвалят.Сигурно са похарчили много парици по водния цикъл.Това е управлението на Джоре Икономов.Монтофонска му работа.
БРАВО! публикува:
29 Април 2018 | 20:15
С каскет да беха минали между тях си щеха да съберат повече! И с това ли ще се хвалите??? А знаете ли,че в момента там работят 35 човека от Кърджали и Хасково? И това се случва през целият летен сезон.Ама те си нямат Банска махала.А ние си имаме и не спираме да се бием в гърдите.Имаме си и активни пи-ари.НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ??? Сега на празника дори ще има и една Тиква от Банкя.Научил,че ще има откриване,лентички и камери - и ето ме и мен.

Добавете Вашия коментар

TOP