Банско опера фест продължава днес с мюзикъл

29 Август 2020 | 12:04
3 коментара
Култура

След оперетата "Хубавата Елена" – едно от най-известните произведения на френския композитор Жак Офенбах, представена снощи, Банско опера фест продължава днес (от 20:30 часа, на откритата лятна сцена, входът е свободен) с мюзикъла „Чаплин“.

Премиерата му за европейска публика се състоя това лято във Варна, а само месец по-късно идва на сцената на Банско Опера Фест. Мюзикълът е създаден по либретото на Томас Мийхънт, а музиката е на Крис Къртис,  преведен е изцяло на български език. Дебютът на „Чаплин“ на Стария континент се реализира по специално договаряне с Bubbles Incorporated, S.A. & Roy Export, S.A.S. и Broadway Licensing, New York и след одобрението на наследниците на великия актьор. Досега мюзикълът е поставян единствено на Бродуей.

В ролята на Чарли – въплътил образа на малкия човек, обикнат от всички, но самият той борещ се за обич през целия си живот, се превъплъщава Мариан Бачев. Ще му партнират Борислав Веженов (Сидни Чаплин), Десислава Николова (Хеда Хопър), артистите, балетът и оркестърът на Държавна опера Варна. На сцената излизат 34 актьори, подбрани с национален кастинг, хореограф е Анастасия Неделчева, а сценографията е на Константин Гарнизов. Режисьор на пищната и едновременно затрогваща постановка е Борис Панкин./БНР/

Добавени коментари

Коце публикува:
29 Август 2020 | 15:28
И аз не се радвам на новите в общината ама тая пиана скумриа венета тенева да ме псува също не ми е на кеф. Нито съм селянин нито съм комунист! А венета да се скрие че ми писнА на мен от нея!
Юпитер публикува:
29 Август 2020 | 14:08
Венета,но това няма да е за дълго!!Фалшив Кмет,Фалшива история,фалшиви фестивали фалшиви кукери,фалшиво пеещи деца,!!!!!Банцки деца винаги извън медалите, селски певачки на комунистически парцалки!!!
Аз съм бурята! публикува:
29 Август 2020 | 12:16
Алоо, комунетата, писнА ми от вас! ШАСЕМРЕОТСМЕХ! Селски пръчки на опера не ходят, сори! Да ви имам и операта да ви имам! Само казвам ..

Добавете Вашия коментар

TOP