Банско е домакин на Петия Югоизточен Европейски Шампионат по Ориентиране

25 Август 2015 | 13:00
1 коментара
Общество
Банско е домакин на Петия Югоизточен Европейски Шампионат по Ориентиране

Град Банско е домакин на най-големия форум по ориентиране за юноши, младежи, девойки, мъже и жени в югоизточна Европа. В шампионата ще вземат участие над 700 състезатели от 16 държави, включително Кипър, Турция, България, Румъния, Гърция, Сърбия, Македония, Хърватска, Словения, Молдова, Черна Гора и Албания.

По време на шампионата ще се проведе и държавното първенство за мъже и жени. Традиционната Купа Банско ще бъде на 25 и 26 август, а с най-атрактивната дистанция - спринт в центъра на град Банско, на 27 август от 15:00 часа ще започне европейския шампионат, който ще продължи до 30 август. 

Официалното откриване на спортния форум се предвижда да бъде същата вечер  от 19:00 на площад „Възраждане” (пред паметника на Св. Паисий Хилендарски”) в курорта. В следващите три дни състезателната програма включва съответно дълга дистанция, средна дистанция и щафета.

Добавени коментари

Арбитър публикува:
25 Август 2015 | 14:09
Уточнение:Стартът ще бъде даден от пл.Македония от кмета на гр.Банско.Ще бъдат включени всички разкопани улици,но няма да бъдат подминати перлите на четиригодишния мандат-ул.Тодор Александров и ул.Гоце Делчев.Успех на състезателите!

Добавете Вашия коментар

TOP