Банскалията Георги Мутафчиев стана победител в Националния журналистически конкурс "Григор Попов"

27 Март 2018 | 14:42
0 коментара
Общество

Дванадесетокласникът от Банско, Георги Мутафчиев спечели първо място  в VI-тия Национален журналистически конкурс "Григор Попов", който се провежда в Разград.

Отличието му бе връчено по повод на направеното от него интервю с Теодосий Теодосиев.

Като цяло,  екипът на младежкото предаване на Радио Благоевград "Тийн зона" спечели две първи, три втори и едно трето места на конкурса, като влезе в сериозна конкуренция с десетки млади журналисти от различни журналистически клубове в страната.

Ментори на екипа на "Тийн зона" по Радио Благоевград са младите Елеонора Геризовска и нашият колега - журналистът Давид Калпачки, който е автор и водещ на политическото предаване "Събития и личности" и репортер с характерен и оригинален стил. Като водещи и репортери в "Тийн зона" се изявяват талантливи деца от Центъра за личностно и творечско развитие на децата на Благоевград.

Младежкото предаване е всяка събота от 10:00 до 12:00 часа.

Творческата надпревара, която носи името на видния общественик и разградски журналист Григор Попов, се организира от Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Разград с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Регионалното управление на образованието и община Разград.

В него участват ученици от втори до XII клас в три възрастови групи и в три раздела – публицистични материали за вестник, ученически вестници и радиожурналистика. Основната тема на конкурса тази година бе „Светът под лупа“.

Добавете Вашия коментар

TOP