"Балканско веселие" завладя Сандански за втора година /Снимки/

06 Юли 2018 | 10:26
0 коментара
Култура

Започна четиридневното „Балканско Веселие“.

За втора поредна година град Сандански стана домакин на празника на музиката, мезето и питието в парк „Алея на дипломата“, и ще се вихри от днес четири поредни дни.

Всеки ден от 11:00 часа до 23:00 часа жителите и гостите на града ще могат да опитат апетитни ястия, разхладителни напитки, различни атракциони и търговско изложение за всеки вкус.

В четиридневния празник посетителите ще се насладят на богата музикална програма с най-големите балкански звезди, подготвена от Фен ТВ и Община Сандански.

Първият ден на „Балканско веселие“ започна с DJ парти с разнообразни хитове за всяко музикално предпочитание. Целият парк на „Алея на дипломата“ предложи на гостите на събитието богато изложение от различни стоки от цялата страна. Част от сувенирите от дърво, накити, икони, изкуство от кратуни и орехово дърво, ножари, дърворезба, сребърна бижутерия, българска бродерия и много други, станаха страхотен подарък за всеки желаещ.

Програмата на фестивала продължи с кулинарно шоу „За мезето и питието“, с апетитни гозби, приготвени пред очите на посетителите. Към вкусния обяд, всеки успя да се разхлади с питие по избор. Следобедните часове преминаха с танцов уъркшоп и много забавления за малки и големи.

Началото на музикалната програма започна с Детски танцов състав, с. Склаве с ръководител Ралица Занчева. Малките таланти показаха завидни танцувални умения и успяха да впечатлят публиката с фолклорни танци от различни краища на страната. Танцова формация „Хоуп“ с ръководител  Невена Станкова – Смилянска разчупи атмосферата с модерните си танци, а Общинският духов оркестър, ръководен от Константин Кирянов изпълни интерпретация на познати парчета, в собствен стил и загря публика още в самото начало на вечерната програма.

Официалното откриване на второто издание на „Балканско веселие“ бе дадено от кмета на община Сандански -Кирил Котев, който пожела на всички да се насладят на разнообразната музика, невероятната атмосфера и изживяване.

След официалната част, първи на сцената се качиха певиците от ефира на Фен Фолк ТВ Ива и Велислава Костадинови. Талантливите сестри бяха облечени в традиционни носии от Пиринския край и зарадваха всички посетители в „Алея на дипломата“ с прекрасните си изпълнения.

Малко по-късно на фестивалната сцена излезе колоритната Дения Пенчева. Певицата от ефира на Фен Фолк ТВ представи разнородна музикална програма и продължи ритъма на породилото се по-рано хоро в „Алея на дипломата“.

След фолклора на сцената на „Балканско веселие“ излезе познатата на всички победителка на BG Music Festival Клавдия. Поп изпълнителката повдигна градуса на присъстващите с модерни парчета и атрактивни танци. Певицата зарадва аудиторията, както със свои, така и със световноизвестни хитове.

След нея, музикалната програма на „Балканско веселие“ се нажежи до червено с появата на гръцката мега звезда Йорданис Агапитос. Музикантът вдигна във въздуха малки и големи с популярни и авторски парчета от южната ни съседка. Повече от час публиката в град Сандански припяваше екзалтирано най-големите хитове на Гърция.

Гвоздеят в програмата на първия ден от четиридневното „Балканско Веселие“, Сандански бяха музикантите от група Сигнал. Рокаджиите забиха най-известните си песни и докоснаха сърцата на огромната публика, събрала се на „Алея на дипломата“. Силните аплодисменти и запалените фенове се чуваха из целия град. Кулминацията на вечерта беше изпълнение на химна на Република България от всички гости на „Балканско веселие“, под акомпанимента на китариста на групата. Доайените от „Сигнал“ завършиха своята програма с бис и най-големия си хит „Да те жадувам“.

След много музика, мезета и питиета първият ден на „Балканско веселие“ приключи, но не свършва дотук. Всеки ден, до 8 юли от 11:00 часа до 23:00 часа, парк „Алея на дипломата“ ще бъде домакин на събитието. Не пропускайте възможността да се повеселите с любими хитове от балканската музика, уникални ястия и атракциони. Входът е свободен.

Добавете Вашия коментар

TOP