Бачевски танцов състав с престижна награда от Национален фолклорен конкурс

05 Юни 2018 | 12:54
1 коментара
Култура

Танцьорите от танцов състав „Рилска самодива“ ,с ръководител Николай Наков, завоюваха престижното второ място в провелия се Национален фолклорен конкурс „Оро се вие, цървули се кинат“ в Първомай.

В китното петричко селце, разположено в подножието на Огражден планина, конкурсът се проведе за осма поредна година. Танцовият клуб от Бачево взима участие в него за трета година, като всеки път бива отличен с награда. През 2016г. „Рилска самодива“ получават специална награда в секция „Клубове за народни хора“, а през следващата 2017 г. танцовият състав попълва гръмката си колекция от награди, като грабва първото място на надпреварата в Първомай. Тази година те сътвориха една невероятна феерия от кръшни български хора и разкошни народни носии от различни етнографски области на България. С вълнуващото си изпълнение плениха публиката и докоснаха строгото жури.

Танцовият състав „Рилска самодива“ съществува от 6 години, през които се радва и се гордее с изобилието от награди и дипломи. 

Добавени коментари

факт публикува:
05 Юни 2018 | 13:01
Китното петричко "селце" Първомай, разположено в подножието на Огражден планина, е доста по голямо от Рила, Кочериново и Бобошево.Дори и от Хаджидимово е по-голямо. А и е по-богато от всички тях. Голямо село е! Де да имаше повече като него!

Добавете Вашия коментар

TOP