Баба Янка от Разлог посрещна 100-годишен юбилей, пожела: "Водете добър и смислен живот"

21 Май 2018 | 15:38
0 коментара
Хайлайф

С бодър дух и усмивка посреща днес 100-годишния си рожден ден Янка Белчева от град Разлог.

Столетницата споделя изключително емоционално своите преживявания, радости и тъги, а също така и че нейната дъщеря Милка, с която живее, е нейната опора и упование.

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев посети рожденичката в дома й и й пожела да бъде здрава и все така озарена от порива на емоционалността.

Животът на Янка е белязан и с много тежки моменти, като загубата на близки хора, включително две деца и внуци. Единствено остава дъщеря й Милка и племенницата Антоанета-дъщеря на сина й, която дълги години е живяла в Канада, където става професор по цитобиология, а в момента живее със семейството си в град Одензе, Дания и е завеждащ клиника там. Антоанета е възпитаник на Разложката гимназия, а постигането на професионалните висоти са повод за гордост на стогодишната Янка и дъщеря й Милка. Рожденичката споделя още, че въпреки трудните моменти, е благодарна на живота. Преживяла Втората световна война, ясно си спомня самолетите и криенето от тях в градините, спомня си и годините без баща й, който е работил в Америка и декарите тютюн, които се е налагало да отглежда.

Въпреки че не е очаквала след тежките моменти да доживее сто години, Янка се радва, че днес посреща гости в дома си именно по този повод. Тя пожелава на всички да са здрави, да се обичат и да живеят добър и смислен живот.

Добавете Вашия коментар

TOP