Баба Несрин и внучка й Гюлтен разгневиха фейсбук, потребители: "Това е пълна гавра"

01 Март 2018 | 16:24
0 коментара
Общество

Турски имена в задача по математика за първи клас разгневиха сериозно потребителите в социалната мрежа.

Родители възмутено коментират, че е недопустимо в българско училище като примери в текст, независимо по кой предмет, да бъдат използвани турски имена.

"И всичко това в навечерието на Националният ни празник - 3 март, пълна гавра", гневят се хората.

„Нямам нищо против турците днес, но в български учебници, искам български имена. Те в турските си читанки дали пишат за нас”?

„Точно,заради нашата богата история сме се запазили като народ след пет века робство....И както почти всяка държава ни мрази... Така как ние трябва да я харесваме???? Защото отидете в друга държава и вижте дали в учебника им по математика има името "Иван" "Мария" и т.н

„Първи клас си ! Подготовка е в сила ! Баба Несрин внучката Гюлтен ! Нямаше ли хубави български имена питаме ние" !?

"Срам и позор за тези, които са редактирали този учебник, срам и позор за гражданите, които приемат това!!!!!!!!!! Няма ли да разберете, че ние трябва да имаме специално отношение към тези неща, и не давайте примери с имена от друга националност, защото, да припомня 500 ГОДИНИ ТУРСКО РОБСТВО - това мисля, че говори повече от всяко едно излишно изречение! Надали учениците в Турция слагат на въпросите си какво е правил Георги или Иван”!!!!!!!, гласят само част от коментарите на потребителите във фейсбук.

Добавете Вашия коментар

TOP