Баба Надежда от село Бачево навърши 100 години

09 Октомври 2019 | 12:13
0 коментара
Хайлайф

100-годишен юбилей отбеляза днес Надежда Катранджиева от село Бачево. Родена на 9 октомври 1919 година, баба Надежда е първата столетничка в рода си и е най-възрастният жител на община Разлог.

За да засвидетелстват своето уважение и да отбележат заедно днешния празник, се събраха внуци и правнуци на баба Надежда.

Специални поздравления и пожелание за здраве, рожденичката получи от временно изпълняващият длъжността кмет на Община Разлог – инж. Венцислав Гърменов и кандидат кметът на село Бачево - Росица Чатлабашева. Те поднесоха букет цветя и подаръци на рожденичката.

Надежда Катранджиева се радва се на 4 деца, 9 внука, 13 правнука и 5 пра - пра внуци. Топли и много големи грижи полага съпругата на един от внуците ѝ - Янка Велинова, която е секретар на читалището в село Бачево. Баба Надежда е с 9 години по-млада от читалището в селото, което е създадено 1928 година и до трето отделение е учила в тогавашното килийно училище.

Трудолюбива, с много борбен дух, прекарва голяма част от живота си на полето, където работи и се чувства свободна, споделя самата тя. За своите 100 години живот баба Надежда е видяла много. Помни доброто. Лошото гледа да го забрави, но казва, че без него не може да премине човешкия живот.

Добавете Вашия коментар

TOP