Автономните коли на „Гугъл“ тръгнаха по обществените улици

26 Юни 2015 | 15:59
0 коментара
Любопитно
Автономните коли на  Гугъл  тръгнаха по обществените улици

От „Гугъл“ миналия месец обявиха, че техните автономни коли ще излязат на улиците в щата Калифорния. Първите изпитания вече са факт, макар в тях да участва шофьор, който има възможност да превключи на ръчен режим на управление, ако усети някаква опасност.

Компанията пусна и специален сайт, където шофьорите могат да споделят своите впечатления от усещането, пише Мартин Белтов от Smartnews.bg

До този момент коментарите сочат, че колите на „Гугъл“ са по-скоро прекалено безопасни, отколкото опасни – ограничавайки в по-голямата част от случаите възможностите за инциденти. 

Намеренията са през няколко години да бъдат пускани няколко пилотни проекта, където да бъдат изпробвани автономните коли. 

Проблемът за масовото пускане на програмата се крие по-скоро в законите на страната – все още законодателството не е уредило такъв тип придвижване.

Обичате ли интересните видеа? А обичате ли да печелите награди? Ако отговорите на двата въпроса са "Да", то играта на Vbox7.com е точно за Вас! Научете за страхотните награди и как да ги спечелите тук.

Източник: Smartnews.bg    

Добавете Вашия коментар

TOP